Kosor: Krizni porez ukinut ćemo čim bude moguće

Premijerka tvrdi da na sastanku s poslodavcima nije razgovarala o povećanju poreza niti ukidanju nulte stope PDV-a. Opet je obećala da će ukinuti harač, ali tek kada to omoguće ‘prvi pozitivni pokazatelji’.

Premijerku Jadranku Kosor u Iloku, gdje je otvorila
obnovljeni prostor dvorca Odescalchi, novinari su zasuli pitanjima o sastanku s poslodavcima koji se održao u ponedjeljak.

“Razgovarali smo o gospodarskim mjerama, ali nije bilo riječi o povećanju poreza i ukidanju nulte stope PDV-a. Kad je riječ o nultoj stopi poreza, tu će svakako morati biti promjena jer ćemo hrvatsko zakonodavstvo morati prilagoditi zakonima koji vrijede u 27 zemalja Europske unije čiji ćemo uskoro biti član, a to se odnosi i na poreze na kruh i mlijeko”, rekla je Kosor a prenosi Večernji list.

Premijerka je rekla da je svjesna da krizni porez otežava život građanima te je obećala da će “svakako biti ukinut čim to omoguće prvi pozitivni pokazatelji”. Dodala je kako ovog tjedna očekuje prve rezultate uvedenih gospodarskih mjera.

Nakon svečanog otvaranja dvorca Odescalchi premijerka Kosor i gradonačelnik Iloka Miroslav Janić potpisali su ugovor o darovanju dijela dvorca Gradu Iloku.

Obnovljene spomeničke cjeline i Muzej grada Iloka dio su projekta “Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol” hrvatske Vlade, Ministarstva kulture i Razvojne banke Vijeća Europe.

Prethodni članci:

arti-201002150745006
arti-201002150257006

Povratak na Net.hr