PRVI SLUČAJ U OSIJEKU

KORONAVIRUS UŠAO I U ISTOČNU HRVATSKU: Obolio bračni par iz Ernestinova. U izolaciji su. Čini se da ih je zarazio zet

U istočnoj Hrvatskoj potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom nakon što se bračni par iz Ernestinova požalio na blage simptome nalik prehladi

Danas ujutro Nacionalni stožer Civilne zaštite izvijestio je da je potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među njima je i bračni par iz Ernestinova, što je prvi potvrđeni slučaj zaraze s COVID-19 u istočnoj Hrvatskoj. Riječ je o osobama koje su bile u izravnom kontaktu sa zaraženom osobom koja je već hospitalizirana u Zagrebu u Klinici za infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević“,piše Glas Slavonije.

“Bračni par se zbog blagih simptoma nalik prehladi javio osječkom Zavodu za javno zdravstvo, a kako su potvrdili da je njihov zet jedan od zaraženih, koji je u izolaciji u Zagrebu, odmah su bili podvrgnuti testiranju i stavljeni u izolaciju u KBC Osijek. Tijekom noći potvrđeno je i da su pozitivni na virus. Oni trenutačno više nemaju niti temperaturu, a simptomi su jako blagi i osjećaju se dobro. O svim daljnjim postupanjima s njihovim kontaktima sada će svoje reći epidemiolozi”, rekao je doc. dr. sc. Željko Zubčić za Glas Slavonije.

Imamo dva bolesnika s pozitivnim nalazom na koronavirus infekciju, noćas smo dobili nalaze s Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”. Naši bolesnici imaju blažu sliku bolesti s gotovo dobrim općim stanjem, njihovo stanje ne zabrinjava, rekla je novinarima predstojnica Klinike za infektivne bolesti osječkog KBC-a Ljiljana Perić.

Testira se još nekoliko članova obitelji

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je kako se očekuju rezultati testiranja za još nekoliko članove obitelji zaprimljenih pacijenata te još nekih osoba koje nisu povezane s ovim pacijentima. Najavio je kako se od ponedjeljka u osječkom KBC-u smanjuje broj kontrolnih pregleda i odgađaju se operacije koje se ne moraju hitno obaviti, a posjete su zabranjene od 26. veljače.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite dožupan Goran Ivanović kazao je kako će Stožer tijekom dana održati sastanak s čelnicima jedinice lokalne samouprave, a očekuje se i donošenje odluke o radu ugostiteljskih objekata, pogotovo onih koji rade cijelu noć. S obzirom na trenutni nedostatak dezinfekcijskih sredstava na tržištu Ivanović je kazao kako je dio tih sredstava naručen od nacionalnog Stožera i trebali bi stići do ponedjeljka.

Anušić: Panika može napraviti više štete

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako su sve službe u funkciji te ponovio kako nema mjesta panici, koja može napraviti puno više štete od samog virusa. Dodao je kako već 15- ak dana kontaktira s tvrtkama koje proizvode dezinfekcijska sredstva kako bi se povećala proizvodnja, a neke pomake napravila je i Vlada.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

MINISTRICA DIVJAK ODGOVORILA NA SVA PITANJA OKO VIRTUALNE NASTAVE, EVO KAKO ĆE ONA IZGLEDATI: ‘Ovo je situacija bez presedana’

BESKRAJNA ČEKANJA NA HRVATSKOJ GRANICI: ‘Kišnicom peru ruke. Nema hrane, WC papira. Mnogo je bolesnih, starijih i djece’

Povratak na Net.hr