Korčulaninu zabranili vidjeti bebu – zbog Severine!

Odlukom da dijete rodi u javnom rodilištu, Severina je urbi et orbi htjela poručiti da je ona baš kao i svaka druga, obična rodilja. Boravkom u apartmanu, ispred kojeg stoji privatna ‘straža’ koju sama plaća, iskočila je iz prosjeka, a i sama je bolnica svoju zadaću, čuvanja njene privatnosti, shvatila vrlo ozbiljno. Toliko, da onaj pravi ‘prosjek’ shvati gdje mu je mjesto.

Edi Bosnić iz Blata na Korčuli javio se novinarima, ogorčen diskriminacijskim postupanjem splitskog rodilišta prema njemu. Sina je dobio dan nakon Severine i zaručnika joj Milana Popovića, u utorak 21. veljače, a na “Severinin” je odjel na drugom katu splitskog rodilišta smještena i njegova supruga Željka. I tu prestaje svaka sličnost.

“Došao sam u Split, u rodilište, u četvrtak oko 11 sati i na porti zamolio da me puste kod Željke, barem nakratko, budući da nikako u vrijeme posjeta, od pola pet do pola šest poslijepodne, tamo nisam mogao biti. Zadnji trajekt za Korčulu kreće iz Splita u 15 sati, sat prije toga katamaran, i to je to. Da bih ja, otočanin, ženu vidio u vrijeme posjeta, morao bih prespavati u Splitu, zato sam na porti zamolio da me puste prije, nakratko.

Čovjek me nije puštao, kaže, ne smije, a nakon mog inzistiranja da nazove nekog nadležnog, učinio je to i kazao mi kako iz ureda glavne sestre poručuju da bi me inače, u drugim okolnostima, pustili, ili da mi je žena na bilo kojem drugom odjelu, no na drugi kat ne mogu jer je ‘tamo Severina'”, ispričao je Bosnić Novom listu.

Dvostruka pravila

“To me razbjesnilo, jer znam da je Severinin zaručnik dolazio, i dolazi, u bilo koje doba, a ja, zato što sam običan muž obične žene, ne mogu. Ljut i ogorčen, sjeo sam na trajekt u tri popodne i vratio se kući u Blato”, kaže Edi. Vratio se opet u petak, kad je Željka s bebom iz rodilišta otpuštena, i odvezao ih kući, gdje ih čekaju i dvogodišnje blizankinje. Nije problem, kaže Edi, trošak koji je bačen u vjetar, jer put do Splita i natrag košta, nije problem niti izgubljeno vrijeme, problem su, zaključuje, dvostruka pravila. Za slavne, i one koji to nisu. Da je u pitanju sigurnost, recimo, supruge predsjednika države, veli, ovo bi možda i razumio, ali takav tretman pjevačke zvijezde, kojeg ona sama možda nije ni tražila, ne može shvatiti.

Petrović: Severina nikakvih zahtjeva nije imala

“Severina s ovim problemom nema nikakve veze, i sigurno ničim nije utjecala na druge pacijente u bolnici. Mogla je roditi bilo gdje drugdje u svijetu, ili u Splitu privatno, no odlučila se za splitsko rodilište. Ako je dotičnom gospodinu i rečeno, kao što tvrdi, da ne može posjetiti svoju suprugu izvan termina posjeta, zbog Severine, to su mu u bolnici rekli na svoju ruku. Severina nikakvih zahtjeva nije imala”, kaže Tomislav Petrović, Severinin menadžer.

Privatna straža pred Severininim bolničkim vratima postavljena je, kako doznaje riječki list, u dogovoru s bolnicom. Severina ju sama plaća, a namjera je bila zaštititi nju i sina od “upada” fotografa i novinara.

Ravnatelj KBC-a Split Dujomir Marasović kaže da o slučaju ne zna ništa, niti mu se itko žalio. Bolnica, napominje, ovim nije prekršila svoj kućni red, dapače, samo je inzistirala na njemu.

Na upit zbog čega je Popović mogao dolazi kad nije vrijeme posjeta, a otočanin Edi ne, glavna sestra na Klinike za ženske bolesti i porode, Ljubica Amulić, odgovorila je kako se baš otočanima uvijek izlazi u susret. O tome koliko pak Popović tamo boravi, zaključuje, “ne može ništa reći”.

Za Bosnićev slučaj, veli, ne zna, no u 11 sati ga se, dodaje, nipošto nije moglo pustiti unutra jer je to vrijeme vizite i bolničkih procedura. Zašto, bez ikakvih problema, Popović u to vrijeme baš ulazi, sestra ne želi komentirati.

Povratak na Net.hr