KORAK K POTPUNOM OTVARANJU TRŽIŠTA: / Od Nove godine svima jedinstveni račun za struju

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Kupci koji su promijenili opskrbljivača struje, za razdoblje nakon 1. siječnja 2017. dobivat će jedan račun za struju, a ne kao dosad dva, stoji u priopćenju RWE Energije.

13.12.2016.
11:59
Sanjin Strukić/PIXSELL
Play logo

Iako opskrbljivač po novome na jednom računu naplaćuje i iznos za mrežarinu, HEP ODS ostaje distributer te je i dalje nadležan za očitanje brojila i otklanjanje svih problema u mrežnom sustavu.

Potrošači neće imati dodatnih troškova

"Sukladno Zakonu o tržištu električne energije, od 1. siječnja 2017. svi aktivni opskrbljivači električnom energijom u Republici Hrvatskoj pa tako i RWE Energija izdavat će objedinjeni račun za opskrbu električnom energijom i trošak distribucije (mrežarinu). Nakon objedinjenja računa, mrežarina će se plaćati zajedno s opskrbom, na uplatnici opskrbljivača. Važno je naglasiti da HEP ODS i dalje ostaje distributer te je nadležan za očitanje brojila i otklanjanje svih problema u mrežnom sustavu. Građani koji električnu energiju kupuju od tržišnih opskrbljivača, a njih je u Hrvatskoj gotovo 200 tisuća, zbog objedinjavanja računa neće imati nikakvih dodatnih troškova, a cjenik opskrbe i distribucije neće se mijenjati", stoji u priopćenju RWE Energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZARATILI HEP I RWE: /

Tko opstruira slobodno tržište električne energije?

Image
ZARATILI HEP I RWE: /

Tko opstruira slobodno tržište električne energije?

"Ovaj trenutak željno smo iščekivali"

Također ističu kako je "uvođenje jedinstvenog računa velik korak ka stvaranju potpuno otvorenog tržišta električne energije u Hrvatskoj, sukladno europskim direktivama, a u korist krajnjih kupaca koji s tržišnim opskrbljivačima ostvaruju značajne uštede".

"Ovaj smo trenutak željno iščekivali posljednje tri i pol godine otkako je počela liberalizacija tržišta. Naime, postojanje dvaju računa dosad je bio ključni razlog za otkazivanje velikog broja ugovora korisnika koji su se odlučili vratiti na univerzalnu uslugu, iako je ona skuplja od naše, što nam je otežavalo poslovanje. Zadovoljni smo što je i taj problem napokon riješen, u korist svih naših korisnika", kazao je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

Play logo

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo