RESOR KULTURE

KONZERVATIVCA ILČIĆA OPET GURAJU U VLADU: Postaje savjetnik ministrice, iako se njoj navodno ta ideja uopće ne sviđa

Predsjednik konzervativne stranke Hrast i bivši saborski zastupnik Ladislav Ilčić mogao bi ponovno postati dio Vlade. Iz Ministarstva kulture se doznaje kako bi Ilčić trebao postati savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Ilčić, koji preko zastupnika Hrvoja Zekanovića osigurava jednu ruku HDZ-ovoj većini, navodno je tražio mjesto državnog tajnika u Ministarstvu kulture. Obuljen Koržinek se tome usprotivila pa bi on naposljetku ipak mogao postati njenim savjetnikom, piše Jutarnji.

‘Neću ništa potvrđivati, kada bude službena obavijest, bit će službena obavijest’, rekao je Ilčić bez volje da potvrdi ili demantira informaciju.

Ni ministrica nije bila rječita.

‘Kad i ako imenujem savjetnika, izvijestit ćemo’, rekla je Obuljen Koržinek.

Ako Ilčić uđe u Ministarstvo kulture, bit će to drugi put da ovaj konzervativac postaje savjetnik u Vladi koju vodi HDZ. U vrijeme dok je ministar vanjskih poslova bio Davor Ivo Stier, Ilčić je vršio dužnost savjetnika za ljudska prava te primao plaću od 10.000 kuna. Uoči lokalnih izbora nije podržao HDZ-ova kandidata Damira Habijana za gradonačelnika, a poslije toga je dao ostavku.

Povratak na Net.hr