DON DAMIR STOJIĆ U SPLITU

KONTROVERZNI SVEĆENIK: ‘Zašto sam došao na Ultru? Primijetio sam jednu djevojku kako sjedi sama…’

Don Damir Stojić ove je godine, kao i prošle, došao na megapopularnu splitsku Ultru. Mnogi su ga pitali zašto i što on uopće tamo ima raditi pa je on odlučio svoje iskustvo iz meke partijanera podijeliti na Facebooku.

KONTROVERZNI SVEĆENIK DOŠAO NA ULTRU: ‘Izgledao je prestravljeno, a komentirao je i oskudno odjevene djevojke’

Stojić je u Split pristigao s pedesetak mladića i djevojaka, volontera iz cijele Hrvatske, a čini se da je imao pune ruke posla.


Druga večer Ultra Europe festivala na stadionu Poljud. Franjevački i isusovački red u ime Katoličke crkve, pod geslom “never thirst”, na raspolaganju su posjetiteljima, dijele im vodu i pružaju bilo kakvu pomoć, ako im zatreba. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

‘Zašto sam došao na Ultru? Papa Franjo poziva nas da izađemo iz naših samostana i da stvorimo tzv. kulturu susreta, da budemo tamo gdje je narod. Za mene salezijanca to još znači da budem tamo gdje su mladi. Na Ultri među mladima nismo propovijedali ili naučavali neku doktrinu. Zapravo, mi smo nauk i doktrinu stavljali u praksu. Dijelili smo vodu žednim ljudima. Ništa drugo. Neki su zahvalili, neki nisu. Neki su stali razgovarati, neki nisu. S nekima smo molili’, napisao je, između ostalog, don Stojić.

Njegovo iskustvo prenosimo u cijelosti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr