KONTROVERZNI BISKUP KOŠIĆ IMA NOVI HIT: / Napisao pismo protiv Istanbulske koje želi da njegovi svećenici pročitaju na misi u nedjelju

Ne možemo reći da je neočekivano, ali najkontroverzniji hrvatski biskup opet se javio.

15.3.2018.
11:17
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vlado Košić, sisački biskup i čovjek koji napada mlade koji odlaze iz zemlje trbuhom za kruhom nazivajući ih dezerterima, čovjek koji kaže da je posao svećenstva ulaziti u svjetovna područja, čovjek koji je pitao 'Odričeš li se Maršala?', sada ima novi hit.

Košić se ponovno petlja u poslove politike, ovaj put u kontekstu Istanbulske konvencije, pa je tako svećenicima u svojoj biskupiji napisao pismo koje bi oni trebali pročitati na misama sljedeće nedjelje.

Konvenciju naziva 'pošašću, a glavni argument mu je 'rodna ideologija' i mišljenje da nakon ratifikacije, očito, muško i žensko neće više biti onakvi kakvima su ih stvorili.

No, da ne duljimo previše Košićevo pismo prenosimo u cijelosti.

Dragi svećenici,

Molim da se povodom uvođenja u Hrvatsku našoj vjeri i kršćanskim vrijednostima potpuno strane tzv. rodne ideologije – u Istanbulskoj konvenciji, koju su vladajući najavili uskoro ratificirati u Hrvatskom saboru – u crkvama, na kraju euharistijskih nedjeljnih slavlja s narodom, pročita sljedeće:

Od Hrvatske Europska komisija traži da se prihvati i ratificira tzv. Istanbulska konvencija koja pod plaštem zaštite prava žena nameće rodnu ideologiju koja je neprihvatljiva kršćanskoj antropologiji i našim shvaćanjima čovjeka kako ga je Bog stvorio, kao muško i žensko.

Vladajući pokazuju neshvatljiv sluganski mentalitet prihvaćanja svega što nam drugi nameću, premda to odbijaju neke članice EU-a jer se ponašaju kao svaka suverena zemlja.

Stoga vas potičem:

- da se molite, osobno i po obiteljima, da se organizira i zajednička molitva u župnoj crkvi i u kapelama – jedan dan koji je najprikladniji u tjednu – to može biti klanjanje pred Presvetim ili molitva krunice na tu nakanu: da se ne ozakoni rodna ideologija u Hrvatskoj;

- da podržite sva demokratska sredstva da se ta pošast ne usvoji;

- da vršite pritisak na naše predstavnike odnosno zastupnike u Hrvatskom saboru u tom pogledu.

Neka nam se Bog smiluje! Molimo zagovor svetog Josipa, zaštitnika domovine Hrvatske, molimo zagovor sv. Kvirina i bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika.

Vaš biskup

Mons. Vlado Košić

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali