PRVOSTUPANJSKA PRESUDA

KONTROVERZNA SUTKINJA OSLOBODILA HULIGANA IZ ST. ETIENNEA: Snimka nereda nije ništa dokazala

Tužiteljstvo nije prikupilo zadovoljavajuće dokaze.

Jedan od šibenskih navijača, optuženih da su u francuskom gradu Saint Etienneu, tijekom nogometne utakmice između reprezentacija Republike Hrvatske i Češke Republike, nakon što je utakmica u 86. minuti prekinuta zbog ubacivanja bengalki na travnjak, u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice verbalno i fizički napadao ostale navijače i posjetitelje, danas je oslobođen nepravomoćnom presudom šibenskog Općinskog suda, javlja Šibenik.in.

Na današnjem ročištu tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je mladić sudjelovao u tim neredima s obzirom na to da je s video snimke na kojoj se vidi pedesetak osoba kako se međusobno tuku od kojih svi nose kapuljače te im se ne vide lica, nemoguće dokazati identitet osoba. Sutkinja Maja Šupe šibenskog navijača oslobodila je optužbi.

Mladić je tvrdio kako nije sudjelovao u nikakvim neredima niti mu je to bila namjera.

Iako je HNS u ranijim objavama kazao da će dobivenu kaznu od 100.000 eura za nerede u St. Etienneu naplatiti od navijača, nitko iz Saveza nije iskazao interes za ovaj slučaj te se nitko nije pojavio na suđenju.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr