RIPORTAL

KONTROVERZNA RIJEČKA HDZ-OVKA NAPUŠTA STRANKU: Trebala je biti na izbornoj listi, sad kaže: ‘Ne mogu sudjelovati u političkom bordelu’

Iako je izbačena, pa vraćena u HDZ, a potom i predložena za mjesto na listi u osmoj izbornoj jedinici, Ivona Milinović je istupila iz članstva i stranci, ali će obavljati svoje dužnosti još godinu dana

Ivona Milinović, HDZ-ova vijećnica iz Rijeke, javnosti poznata po brojnim aferama, a naročito o izjavi o Srbima i vrbama, bila je kandidatkinja stranke za listu na predstojećim parlamentarnim izborima. No, paradoksalno, dok je iščekivala sankcije, riječki gradski odbor HDZ-a, koji je najprije predložio njeno izbacivanje, sada je predložio njeno stavljanje na listu u osmoj izbornoj jedinici, tako joj pruživši formalnu mogućnost da, ovisno o broju glasova, bude i saborska zastupnica.

VIJEĆNICA KOJA JE GOVORILA O ‘SRBIMA I VRBAMA’ NE DA SE IZ HDZ-a: Kandidirala se za šeficu ogranka u Rijeci

No, Riportal javlja kako je ona danas iznenađujuće istupila iz HDZ-a, a svoju je odluku objavila i obrazložila na Facebooku.

“Karantena je za mene bila prilika za introspekciju. Donijela sam neke dugo odgađane odluke. I najtežu političku odluku u životu. Danas sam istupila iz članstva Hrvatske demokratske zajednice obzirom na odgađanje unutarstranačkih izbora na lokalnoj razini što bi značilo još godinu dana agonije. Pokušala sam na lokalnoj razini promijeniti stvari u riječkom HDZ-u. Nisam uspjela. Podržavati i boriti se s ovim lokalnim ‘mućkama’ pojedinaca iz Primorsko-goranskog HDZ-a, s Vojkom Obersnelom i riječkim SDP-om neću. Žao mi je ako sam nekog povrijedila ili razočarala svojom odlukom, ali u ovom riječkom političkom bordelu sudjelovati ne mogu. Još ćete me trpit’ godinu dana, a onda politička mirovina”, napisala je Ivona Milinović.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr