RADIT ĆE U DVIJE SMJENE

KONAČNO POČINJE MASOVNO CIJEPLJENJE U ZAGREBU, RADIT ĆE SE U DVIJE SMJENE: ‘Na svaku sitnicu smo mislili!’

‘Bit će 15 cijepnih mjesta. Na svaku sitnicu smo mislili, nadam se da će naši sugrađani biti više nego zadovoljni’

U Zagrebu počinje masovno cijepljenje građana starije životne dobi i onih s kroničnim bolestima, a na Zagrebačkom velesajmu danas će se testno cijepiti 300 građana koji su se prijavili putem platforme “cijepise.hr”, javlja HRT. Sutra će AstraZenecino cjepivo primiti još 1500 građana. Radit će se u dvije smjene, od 08 do 20 sati i na cijepljenje će se dolaziti u točno dogovoreno vrijeme.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” komentirao je početak cijepljenja u Zagrebu.

“Liječnici će raditi na trijaži, samo oni koji su zdravi će produžiti na cijepljenje. Svaki dan će u smjeni raditi po dvadesetak liječnika i puno medicinskih sestara te administratori. Bit će 15 cijepnih mjesta. Na svaku sitnicu smo mislili, nadam se da će naši sugrađani biti više nego zadovoljni”, rekao je Šostar.

TRAŽI SE POOŠTRAVANJE MJERA, ALARMANTNO I U JOŠ NEKIM ŽUPANIJAMA: ‘Imamo i bolesnike od 30 do 40 godina s kompliciranim plućnim embolijam

ČEKAJU LI NAS STROŽE MJERE? ‘Udvostručili smo broj hospitaliziranih i na respiratoru. Pitanje je s koliko blagim mjerama možemo suzbiti ovaj val’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr