KONAČNO DOBRE VIJESTI O DJECI S JEDRENJAKA: / Uskoro će ih početi buditi iz kome

Liječnici očekuju da bi djecu uskoro mogli početi buditi iz inducirane kome

16.8.2019.
12:03

Nesretni Talijan Eugenio Vinci umro je na brodu "Atlantia" od trovanja ugljičnim monoksidom, plinom koji prvenstveno oštećuje mozak, a zatim druge vitalne organe. Osim Vincija, stradalo je i njegovo dvoje djece, srećom, ne smrtno. Dječak (5) i djevojčica (14) trenutno su na liječenju u na Jedinici intenzivnog liječenja djece (JILD) Klinike za dječje bolesti splitskog KBC-a. Oni su u induciranoj komi te priključeni na raspirator. Sumnjalo se da imaju oštećenja na mozgu i liječnici nisu bili sigurni hoće li im otkazati organi.

No, danas nakon jutarnje vizite, kako doznaje Jutarnji list, u splitskoj su bolnici rekli da su optimističniji u odnosu na ranije stanje djece. Liječnici očekuju da bi djecu uskoro mogli početi buditi iz inducirane kome.

Imaju promjene na mozgu

U srijedu su djeca odvedena na kontrolni MR mozga da bi se utvrdilo je li udisanje otvornog plina dovelo do oštećenja mozga kod djece. Jutarnji je neslužbeno doznao da je nalaz MR-a mozga kod brata i sestre pokazao neke promjene na mozgu, no još se ne može znati o kakvim se oštećenjima radi i koliko će promjene utjecati na oporavak. Druge tri osobe koje se nalaze na liječenju u splitskom KBC-u, a koje su isto boravile na "Atlantiji", bolje su i nisu u životnoj opasnosti.

"Prilikom primanja u bolnicu. Ostalo dvoje talijanskih državljana, muškarac (64) i žena (56), medicinski su obrađeni u dnevnoj bolnici i pušteni, ali će u četvrtak ponovno doći k nama na Infektologiju da bismo im napravili nove laboratorijske pretrage", rekao je u srijedu mr. sc. dr. Ante Srzić, specijalist infektolog s Klinike za infektologiju KBC-a Split.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali