PLAĆA JE U PITANJU

KOMEDIJA NA HRT-u: Evo što je glavni ravnatelj zatražio od članova Nadzornog odbora sat i pol nakon njihove smjene

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić je u petak prijepodne, sat i pol nakon što je Hrvatski sabor i službeno razriješio Nadzorni odbor HRT-a, uputio već razriješenim članovima NO-a zahtjev za davanje zakonom propisane prethodne suglasnosti na više važnih općih akata – uključivši i odluke o plaćama.

Suglasnost je uz pravilnik o plaćama i drugim pravima radnika na HRT-u zatražena i za odluke o plaćama i pravima glavnog ravnatelja, plaćama ostalih rukovoditelja, glavnog tajnika, pomoćnika ravnatelja i glavnih urednika.

HDZ SMJENJUJE NADZORNI ODBOR HRT-a: ‘Pokazali su pravno neznanje i neodgovornost, žele zaštititi kriminal iz Radmanova vremena’

Ako se smijenjeni NO ne očituje, smatra se da je dana suglasnost

Glavni ravnatelj HRT-a suglasnost je zatražio temeljem odredbe Zakona o HRT-u, kojom je određeno da se određene odluke ili akti donose uz mišljenje ili suglasnost NO-a, a ako se on ne očituje u roku od 30 dana, smatra se da je dano pozitivno mišljenje odnosno suglasnost.

Postupak donošenja tih akata, a nakon smjene NO-a, potvrdili su i s HRT-a.

ŠOVAGOVIĆ DESPOT PISALA SABORU: ‘Smijenili ste nas, a niste nam dali ni priliku da se očitujemo’

Smijeneni NO prethodno odbio dati suglasnost na pravilnike

“Obavješćujemo vas da je glavnome ravnatelju Hrvatske radiotelevizije tek jučer dostavljeno mišljenje Radničkoga vijeća Hrvatske radiotelevizije o Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o plaćama i drugim materijalnim pravima radnika. Tijekom današnjega prijepodneva objedinjena je sva potrebna dokumentacija te je sukladno propisima upućena na odobrenje Nadzornome odboru Hrvatske radiotelevizije”, pojasnili su s HRT-a.

Odluka vodstva HRT-a uslijedila je nakon što je NO javne radiotelevizije na svojoj sjednici 5. srpnja jednoglasno odbio dati suglasnost na predložene izmjene i dopune navedenih pravilnika i odluka te je upozorio glavnog ravnatelja na zakonsku obavezu dostave zatraženih podataka jer je njihovim nedostavljanjem, kako su tvrdili, protuzakonito onemogućio provedbu nadzornih aktivnosti iz nadležnosti NO-a.

NOVE SMJENE U HRT-U I VIJEĆU ZA MEDIJE: Oporba bijesni, optužuju da se želi zaštiti kriminal na Prisavlju

Povratak na Net.hr