IZBORI U SDP-u

KOMADINA O BERNARDIĆU: ‘To je pobjeda svih koji su za promjene u stranci, a glasovi za Ostojića u Rijeci su Pirova pobjeda’

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je da je pobjeda Davora Bernardića na izborima za predsjednika SDP-a pobjeda svih koji su bili za promjene u toj stranci, a onima koji su proglasili pobjedu Ranka Ostojića u Rijeci, jer  je osvojio desetak glasova više od  Bernardića, poručio je da je to Pirova pobjeda.

Komadina je rekao da je bio osvjedočeni pobornik promjena, ali da ne smatra da je netko posebno zaslužan, nego da su zaslužni svi oni koji su s vremenom, od prvog do drugog izbornog procesa, shvatili da su promjene potrebne.

„Da smo ih na vrijeme učinili mi bi vjerojatno danas bili u poziciji obnašanja vlasti u Hrvatskoj, oni koji su promjene učinili na vrijeme danas obnašaju vlast u Hrvatskoj“, rekao je  i naglasio da nikada nije kasno, da su promjene dobrodošle,  kako će za sada služiti demokratizaciji i decentralizaciji SDP-a.

BERNARDIĆ UVJERLJIVO POBIJEDIO OSTOJIĆA I POSTAO NOVI ŠEF SDP-a! Milanović ga podržao emotivnim govorom…

Vratiti povjerenje 200.000 ljudi

Rekao je da vjeruje kako će se stranka vremenom proširiti prema građanima, kako bi SDP vratio povjerenje 200.000 ljudi koji na zadnjim izborima nisu dali glas koaliciji koju je predvodio SDP.

Izbori za predsjednika SDP-a
Zlatko KomadinaFoto: Marko Prpic/PIXSELL

Komadina je to rekao odgovarajući na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi na pitanja o pobjedi Davora Bernardića,  može li se to smatrati i Komadininom pobjedom,  kako komentira to što je Ostojić u Rijeci dobio nešto više glasova te smatra li da bi pobjeda Bernardića trebala dovesti do promjena u riječkog gradskoj organizaciji SDP-a.

davor bernardić
Davor BernardićFoto: Petar Glebov/PIXSELL

„Što se Rijeke tiče, žao mi je da Bernardić nije dobio većinu u Rijeci, kao što je dobio u ostatku Primorsko-goranske županije i Hrvatske. No, sama županija je ukupno i s Rijekom  imala rezultat na razini prosjeka Hrvatske, 65 posto za Bernardića, što znači da je županija neka vrsta lakmus papira za izborni rezultat u Hrvatskoj.  Kako prođu kandidati u našoj županiji, tako zapravo bude i opredjeljenje i većine ostalih, što je i normalno jer smo na neki način ishodište i uporište SDP-a i socijaldemokracije,“ rekao je Komadina.

NAKON IZBORNOG OKRŠAJA – FEŠTA! Bernardić i Ostojić se zagrlili pa zapjevali ‘Ružu crvenu’

PRVI INTERVJU NOVOG PREDSJEDNIKA SDP-A: ‘Mi nismo stranka koja skida slike svojih predsjednika’

Većina u Rijeci je Pirova pobjeda

„Što se tiče većine u Rijeci, odnosno 10 glasova više za kolegu Ostojića, ako ćemo to krstiti pobjedom, kao što je krsti moj kolega Jovanović, onda mogu reći da je to Pirova pobjeda,“ rekao je Komadina, dodajući da se to vidi iz ostatka županije i Hrvatske.

„Zapravo, kada gledate te glasove, vrlo je jasno da se u drugom krugu u ovom dijelu glasovalo protiv Bernardića,  ali s vremenom, kao što su neki od mojih 45 posto (na prošlim unutarstranačkim izborima) došli do Bernardićevih 65 posto, vjerujem i da će neki drugi doći preko tog postotka,“ naveo je.

Na zamolbu da pojasni u kojem se dijelu, kako je rekao, glasovalo protiv Bernardića, Komadina je odgovorio da je riječ o Rijeci.

ranko ostojić
Ranko OstojićFoto: Petar Glebov/PIXSELL

„I u Rijeci je Bernardić bio relativni pobjednik prvog kruga s 30 posto glasova, ostale glasove dobili su otprilike ravnopravno Ostojić, Miljenić i Picula i jako malo ostale kandidatkinje, što evidentno znači da su se glasovi ‘otpalih’, očito angažmanom pojedinaca prema članstvu, prebacili kolegi Ostojiću, dok je prirodni odljev kandidata za promjene kolege Picule išao Bernardiću,“ kazao je Komadina.

Povratak na Net.hr