SJEĆANJE NA SKANDAL

KOLINDINA KADROVSKA KRIŽALJKA: Predsjednica glasnogovornicom imenovala osobu koju je kao ministrica smijenila nakon narkoafere

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je imenovala dosadašnjeg glasnogovornika svoga Ureda Luku Đurića savjetnikom za nove medije i društvene mreže, a za novu je glasnogovornicu Ureda imenovana Ivana Crnić. Imenovanja stupaju na snagu u petak, 1. rujna, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Ivana Crnić na mjesto glasnogovornice dolazi nakon odrađenog mandata u generalnom konzulatu Hrvatske u Mississaugi u Kanadi. Crnić je prije toga bila glasnogovornica tadašnjeg Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, a 2006. godine s te ju je dužnosti smijenila upravo tadašnja ministrica – Kolinda Grabar-Kitarović!

Naime, Crnić je smijenjena nakon što je u tom ministarstvu izbila svojevrsna narkoafera. Novinari su otkrili da je tadašnja ministrica vanjskih poslova pokušala zataškati skandal u hrvatskom konzulatu u Los Angelesu, gdje je suprug djelatnice ministarstva Božice Barišić uhićen tijekom kupoprodaje droge.

Iako su iz ministarstva tvrdili da Božica Barišić nije povrijedila službenu dužnost i da nema razloga za njezino povlačenje s dužnosti, nekoliko dana kasnije ipak je povučena iz konzulata. Službeno, povučena je jer “nije pravodobno obavijestila Ministarstvo o slučaju uhićenja g. Barišića u Los Angelesu, čime je nanijeta šteta ugledu Republike Hrvatske”, kako je tada pisalo u obrazloženju iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Smijenjena je tada, neki su rekli žrtvovana, i glasnogovornica ministarstva Ivana Crnić, koja je sada imenovana novom glasnogovornicom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, one iste koja ju je smijenila kad je bila ministrica.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr