REAKCIJA S PANTOVČAKA

PREDSJEDNICA TRAŽI HITNU SJEDNICU VLADE: ‘Odmah moramo postrožiti zatvorske kazne za huligane!’

Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je Vladu RH na hitni sastanak zbog izgreda huligana na utakmici reprezentacije u Francuskoj.

Predsjednica Republike na temelju odredbe članka 102. Ustava Republike Hrvatske predložila je Vladi, održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske u Banskim dvorima. Kolinda Grabar- Kitarović zatražila je da sjednica govori o tri točke: Izvješće SOA-e i Ministarstva unutarnjih poslova o sigurnosnim saznanjima i poduzetim radnjama prije, za vrijeme i poslije utakmice između Republike Hrvatske i Češke Republike.

PREDSJEDNICA BIJESNA NA HULIGANE: ‘Orjunaši će odgovarati za ovo i za svastiku! Sram vas bilo!’

“Na utakmici su se dogodile nemile scene ponašanja navodnih navijača hrvatske reprezentacije. U svrhu sigurnosti gledatelja i sudionika natjecanja potrebno je žurno sankiconirati huliganizam, nedolično popnašanje, nerede te nasilje, prije za vrijeme i nakon sportskog natjecanja”, stoji u obrazloženju Predsjednice zbog čega saziva hitnu sjednicu Vlade.

Izvješće Ministarstva pravosuđa i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o primjeni Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, primjeni istoga u području suzbijanja nereda na sportskim natjecanjima i poduzetim radnjama, te dosada izrečenim sankcijama i treće. Izmjene i dopune Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

‘Potrebno je žurno sankcionirati huliganizam’

U obrazloženju prijedloga za održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske navedeno je kako su se na nogometnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva održanoj 17. lipnja 2016. u Francuskoj Republici za vrijeme utakmice između Republike Hrvatske i Češke Republike dogodile nemile scene ponašanja navodnih navijača hrvatske reprezentacije. “U svrhu osiguravanja sigurnosti gledatelja i sudionika sportskog natjecanja potrebno je žurno sankcionirati huliganizam, nedolično ponašanje, nerede, te nasilje, prije, za vrijeme i nakon sportskog natjecanja.

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ: Predsjednica pozvala policiju da napokon nađe odgovorne za svastiku na Poljudu

Radi sprečavanja neprimjerenih i nedoličnih pojava na sportskim natjecanjima i priredbama potrebno je žurno izmijeniti Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima postrožiti sankcije za prekršaje propisane tim Zakonom s posebnim naglaskom na pooštravanje kazni zatvora te ih hitno primijeniti”, stoji u obrazloženju prijedloga Predsjednice Republike za održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske. O datumu i vremenu održavanja sjednice Vlade Republike Hrvatske, predsjednica Graba-Kitarović predložila je međusobni dogovor.

Povratak na Net.hr