KOMENTAR PREDSJEDNICE

KOLINDA JASNO I GLASNO PORUČILA: ‘Očekujem rekonstrukciju što je moguće prije jer Hrvatska nema vremena’

‘Očekujem da će se rekonstrukcija dogoditi što je moguće prije, da će premijer Saboru poslati prijedloge što prije jer Hrvatska nema vremena za gubljenje’

Tijekom svog posjeta Krku, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je tijekom izjave za medije komentirala i rekonstrukciju Vlade, javlja N1. Kazala je da je njezina uloga i dužnost štititi stabilnost institucija te je dodala da “trenutno ne vidi neku nestabilnost” kada je riječ o rekonstrukciji Vlade. Tvrdi da je rekonstrukcija Vlade počela ostavkom jednog ministra. Navodi da želi da se Hrvatska profilira kao država, a “ne da se sramotimo”, referirajući se na novu dužnost ministrice vanjskih poslova i hrvatskog predsjedanja EU-om 2020.

PLENKOVIĆ SAZVAO VRH HDZ-A: Je li stvar napokon gotova i hoćemo li saznati tko napušta Vladu

[VIDEO] KUJUNDŽIĆ BAHAT PREMA NOVINARIMA, ALI ZATO SE MURGANIĆ I ĆORIĆ DOBRO ZABAVLJAJU: ‘Volite vi mene malo… Jeb**’

NITKO NE ZNA TKO ODLAZI: Kujundžić: ‘Nitko nije vječan’; Tolušić: ‘Podržavam rekonstrukciju’; Jedna ministrica projurila bez riječi

“Očekujem da će se rekonstrukcija dogoditi što je moguće prije, da će premijer Saboru poslati prijedloge što prije jer Hrvatska nema vremena za gubljenje. U trenuku kad smo postigli najveći rast u Europi mi si ne možemo dopustiti da Vlada ne funkiconira odnosno da je posvećena unutarkoalicijskim razgovorima o rekonstrukciji umjesto provedbi ključnih projekata i reformi”, kaže Grabar-Kitarović.

Na novinarsko pitanje je li ju strah da bi ovakve izjave mogle srušiti njezin rejting uoči predsjedničkih izbora, predsjednica je odgovorila: “Ja sam predsjednica i vodim računa o državi, stanju u državi i standardu naših građana, a ne o svom vlastitom rejtingu”.

RISKANTNA IGRA HNS-A: Vlade se trese, a stranka od 2 i pol posto upravo je dokazala koliko je Plenković slab premijer

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr