BIVŠA PREDSJEDNICA

KOLINDA OTKRILA DETALJE O NOVOJ KARIJERI: ‘Uvijek sam otvorena za vanjsku politiku’; kazala je i dokle je stigla s doktoratom

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je u RTL-u Danas da je dosad napisala oko 50 posto doktorata

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otkrila je detalje o svojoj novoj karijeri, doktoratu kojeg piše te odluci da ostane u Hrvatskoj.

“Prije svega moram reći da sam izuzetno zadovoljna, sretna i uzbuđena što ulazim u novi posao i novu karijeru u Zagrebačkoj školi ekonomije i manadžementa (ZŠEM). U početku ću raditi ovo što smo dogovorili na Erasmus + programu koji je usmjerno na kurikulum i obrazovanje sportaša, kako aktivnih tako i bivših kako bi uspješno mogli ući u poslovni svijet”, kazala je  Grabar-Kitarović gostujući u RTL-u Danas.

‘Zasad neću imati svoj kolegiji’

Kaže kako planira dosta aktivnosti koje će biti kombinirane ovisno o trenutnom pandemijskom stanju te o svemu ostalom.

“Održala sam već dva predavanja, ali gostujuća na pojedinim kolegijima i to mi je jako zanimljivo. U ovom trenutku neću imati svoj kolegij. Zapravo ja sad imam svoj doktorat koji čekam i koji trebam završiti”, izjavila je bivša predsjednica.

Rekla je kako ima napisano 50 posto doktorata. Operacija ju je usporila, jer tri mjeseca nije mogla držati mobitel u ruci niti tipkati zbog bolova. Pandemija ju je također ograničila pa nije mogla odraditi planirane posjete i razgovore. Ono što radi je, kaže, suradnja s različitim Sveučilištima, think tankovima i institutima.

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ POSTALA POSEBNA SAVJETNICA DEKANA: ‘To je u svijetu uobičajeno‘

‘Ne krijem da me vanjska politika zanima’

“Kada je riječ o vanjskoj politici, naravno da sam ja uvijek otvorena. Ne krijem da me vanjska politika i međunarodni odnosi apsolutno zanimaju, koliko u profesionalnom toliko i u akademskom smislu”, rekla je.

Kaže kako će se posvetiti radu u Zagrebu i studentima.

“Nastavit ću raditi sa stranim Sveučilištima, poput American University u Washingtonu i institutom Sign. Apsolutno svima ću poručiti i želim ih podržati da njeguju svoje ambicije. Ono što sam govorila djeci i mladima diljem Hrvatske – da se sve može postići ako ste vrijedni i uporni i ako imate potporu okoline”, poručila je.

KOLINDA ODNIJELA BANDIĆU BUKET CVIJEĆA: ‘Mislim da je odlazak na groblje nešto što treba odraditi u miru i tišini’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr