Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Zagrebu sudjelovala na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2". Tom prigodom je izjavila kako bi ponovno pozvala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Hrvatsku, iako joj mnogi prigovaraju što je to već napravila, piše N1.

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila, roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizira kao država. Vrijeme prolazi, meni je to duboko humano, humanitarno i ljudsko pitanje i učinit ću sve što mogu da nađemo što veći broj nestalih", rekla je Grabar-Kitarović.

Traži od Srbije konkretne pomake

Predsjednica je također rekla kako Srbija treba napraviti određene pomake da bi je posjetila. "Kao što znate, ne kao uvjet, ali kao nešto što je potrebno da bi se ostvario posjet Srbiji, tražim da se naprave konkretni pomaci. Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosjea jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli", rekla je predsjednica.

Što se tiče dokumenata koje je Vučić donio u Zagreb tijekom prošlogodišnjeg posjeta, predsjednica kaže da vjeruje kako je mislio da su u redu. "Ne vjerujem da bi dolazio u Zagreb i namjerno se blamirao da je znao da nisu točni." Dodala je da će to pitanje pokrenuti i pred Općom skupštinom UN-a, piše N1.