Kolinda: Milanović i Josipović dva su lica iste devalvirane kovanice

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović u petak je navečer u Križevcima rekla da će, ako se nastavi sadašnji trend odlaska stanovnika iz Hrvatske, u sljedećih pet godina iz zemlje otići 210 tisuća ljudi, a za takvo je stanje okrivila premijera Milanovića i predsjednika Josipovića koji su za nju ‘dva lice iste devalvirane kovanice’.

Grabar Kitarović je s predsjednikom HDZ-ovog odbora za financije Tomislavom Ćorićem, predsjednicom odbora za poduzetništvo i obrtništvo Nikolinom Babić, predsjednikom križevačkog HDZ-a Matom Devčićem te gradonačelnikom i predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom sudjelovala na tribini o poduzetništvu i obrtništvu.

“Svi mi kažu kako ih brine kuda ide naša Hrvatska, brine ih egzistencija i to što odlaze mladi. Ako se ovako nastavi, u sljedećih pet godina otići će 210 tisuća ljudi”, rekla je Grabar-Kitarović. Kako je ocijenila, Hrvatska nije zaslužila biti tamo gdje je danas, jer ima sve pretpostavke za rast i razvoj.

Radišni a siromašni

“Imamo radišne ljude, a kako to da smo među najsiromašnijima u EU. Krivo je vodstvo države. Kriv je Milanović i njegova nesposobna Vlada, kriv je Josipović koji šuti i time što ne poziva Milanovića na odgovornost sukrivac je za gospodarsku i socijalnu krizu u kojoj smo se našli”, rekla je Grabar Kitarović.

Milanović i Josipović samo su dva lice iste devalvirane kovanice i moraju otići, ocijenila je kandidatkinja Grabar Kitarović.

Kad postane predsjednicom, najavila je, pojačat će dio Ureda koji se bavi gospodarstvom i investicijama te fondovima Europske unije.

„Hrvatska bi poljoprivreda mogla imati sjajnu budućnost i trebala bi hraniti hrvatski turizam. To se ne događa , jer nemamo nikakvu poljoprivrednu politiku, reka je i ponovila kako iz fondova EU za poljoprivredu i ribarstvo nije povučena niti jedna kuna.

Regulatorna ‘giljotina’

“Jedino rješenje za izlaz iz ove teške gospodarske i socijalne krize jesu poduzetnici, poljoprivrednici, obrtnici i mali gospodarstvenici. Treba nam stabilan, siguran, predvidljiv i učinkovit pravni sustav. Treba nam regulatorna ‘giljotina’, jer mnogi zakonski propisi blokiraju poslovanje”, rekla je Grabar Kitarović.

Kako je istaknula, osim korupcije, postoje još dva velika problema, odnos birokracije i nestalnost i nepredvidljivost sustava. Uvođenje novih poreza stvara nestabilnost kod poduzetnika i ulagača i odvraća ih od ulaganja te im šalje krivu poruku. Imamo dva nova poreza, na građevinsko zemljište i kamate na štednju. To je jedino što ova Vlada zna i umije, uvoditi nove poreze i nove restriktivne mjere, rekla je u Križevcima Grabar-Kitarović.

“Ne možemo dopustiti da budemo na dnu tih europskih ljestvica. To je bilanca rada ove Vlade u tri godine i to je bilanca Ive Josipovića”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović večeras u Križevcima.

Povratak na Net.hr