Joško Klisović potrošio 579.861 kunu, Tomislav Tomašević 523.780 kuna, dok u donacijama prednjači Vesna Škare Ožbolt koja je za kampanju do sada priskrbila 240 tisuća kuna. Zanimljivo, Škoro nije dostavio izvješće o dosadašnjem financiranju promidžbe, pa se ne zna ni koliko je potrošio ni koliko je dobio donacija

Nalazimo se u posljednjem tjednu predizborne kampanje za lokalne izbore, odnosno, kandidati imaju još pet dana tijekom kojih mogu slati poruke nakon čega slijedi predizborna šutnja koja će trajati sve do zatvaranja birališta u nedjelju u 19 sati.

Državno izborno povjerenstvo objavljuje financijska izvješća kandidata. Izvijestili su da vrlo mali broj kandidata nije ispunio svoju obvezu i u propisanom roku, sedam dana prije izbora, dostavio izvješća o dosadašnjem financiranju promidžbe.

Najviše potrošio Klisović

Neka izvješća već su objavljena (ona dostavljena 6. 7. i 8. svibnja), no do kraja današnjeg dana objavljivat će se i dalje, što će uključivati i ona koja su predana jučer, iako je rok službeno istekao u subotu u ponoć.

Izvješće o troškovima (rashodima) izborne promidžbe dosad pokazuju da je Joško Klisović potrošio 579.861 kunu, Tomislav Tomašević 523.780 kuna, Davor Filipović 346.377 kuna, Jelena Pavičić Vukičević dosad je potrošila 295.793 kuna, a Vesna Škare Ožbolt 234.815 kuna.

Troskot potrošio 12 kuna

Davor Nađi potrošio je 98 tisuća, Anka Mrak Taritaš prijavila je troškove od 24 tisuće kuna, za Zvonimira Troskota piše trošak od 12 kuna, a podataka o troškovima za Miroslava Škoru nema.

U donacijama prednjači Vesna Škare Ožbolt

U donacijama prednjači Vesna Škare Ožbolt koja je za kampanju do sada priskrbila 240 tisuća kuna, zatim Filipović s 240 tisuća kuna, pa Klisović koji ih ima 139 tisuća. Davor Nađi prijavio je 98 tisuća kuna donacija, a Tomislav Tomašević 57.615. Miroslav Škoro i Jelena Pavičić Vukičević nisu objavili popise donatora.

Među donatorima ima i poznatih imena. Primjerice, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman dao je 10.000 kuna Filipoviću.