U PITANJU SU MILIJARDE

AGROKOR PRVI PUT OBJAVIO: ‘Utvrdili smo koliki je ukupni dug koncerna, ali to nije konačna brojka…’

Objavili su dugovanja, ali kažu, s obzirom na to da postoje sumnje u nepravilnosti, pozivaju nas da se baš ne pouzdajemo u ispravnost njihovih konsolidiranih financijskih izvješća.

Iz Agrokora su danas objavili kako je uprava zajedno sa savjetnicima utvrdila koliki su postojeći dugovi tvrtke. Radi se o ukupnom dugovanju proširene grupe (Agrokor d.d. zajedno s hrvatskim i stranim povezanim i ovisnim društvima). Dug iznosi 40,4 milijarde kuna. Ipak, iz ove statistike isključene su obveze koje Agrokorova proširena grupa ima prema Mercatoru i tvrtkama povezanima s njime.

No, ni ovo navedeno dugovanje po dospjelim kamatama, ostalim zajmovima, rezervacijama, odgođenoj poreznoj obvezi i ostalo ne prikazuju dugovanje cjelokupne Proširene Grupe, nego samo dugovanje najvećih 19 društava Proširene Grupe.

Tih 19 društava su: Agrokor, Konzum, Velpro centar, Konzum Sarajevo, Tisak, Jamnica, Agrokor trgovina, Belje, Dijamant, Pik Vrbovec – mesna industrija, Frikom, Zvijezda, Roto Dinamic, Ledo, Vupik, Pik-Vinkovci, Velpro BH, Sarajevski Kiseljak, Ledo Čitluk.

SASTALI SE PLENKOVIĆ I RAMLJAK: ‘U tijeku je revizija financijskih izvješća i poslovnih knjiga’

U statistici nije naveden ni kredit od 80 milijuna eura koji je Agrokor uzeo prošlog mjeseca.

‘Agrokor d.d., u uskoj suradnji sa svojim savjetnicima je nadalje identificirao mogućnost postojanja potencijalnih nepravilnosti u svojim konsolidiranim financijskim izvještajima. Ove provjere i dalje su u tijeku. Slijedom toga, Agrokor d.d. poziva dionike da se ne pouzdaju u njegova postojeća konsolidirana financijska izvješća sve do okončanja provjera u cijelosti, a sukladno rezultatima i razjašnjenja cjelokupne situacije’, priopćeno je iz koncerna.

VLADA DORH-u ODOBRILA PET MILIJUNA KUNA ZA ISTRAGE U AGROKORU: Plenković: ‘Do kraja ćemo rasvijetliti što se tamo događalo’

Agrokor ovime upozorava vjerovnike na činjenicu da zbog moratorija određenog sukladno Zakonu o izvanrednoj upravi, izrijekom nije dopušteno poduzimanje bilo kakvih ovršnih radnji, pokretanje sudskih postupaka, korištenje pravnih lijekova i poduzimanje drugih sličnih radnji protiv Hrvatske Grupe tijekom trajanja postupka izvanredne uprave.

Povratak na Net.hr