Kojih se HDZ-ovaca rješavamo do kraja godine?

Tko otpada s HDZ-ovih lista za Sabor na idućim parlamentarnim izborima? Glavosijek će ovisiti o njihovoj heretičnoj povezanosti s nekadašnjim dragim vođom Ivom Sanaderom, upletenosti u kriminal, neaktivnosti u Saboru, a neki će otići u mirovinu.

Zasad je poznato da će 30 posto pretendenata na saborsko mjesto biti regrutirano iz mladeži HDZ-a. Dakle, s kim se opraštamo ove godine?

Kandidati za mirovinu su se i sami izjasnili, pa ukoliko tako i ostane te se ne predomisle, u Saboru više nećemo gledati Sanaderubliske Luku Bebića i Božu Biškupića, ali ni Andriju Hebranga.

Adio ‘spavači’

Večernji list navodi da se zbog bliskosti sa Sanaderom Mario Zubović, Jerko Rošin, Vedran Rožić te Bianca Matković, ne moraju nadati svom imenu na listi predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor. Neizvjesna je i budućnost Nike Rebića, koji se nije dovoljno spremno kritizirao Sanadera prije njegovog bijega u Austriju.

Afere su, pak, presudile nekadašnjim ministrima Branku Vukeliću, Marini Matulović Dropulić, Berislavu Rončeviću koji na slobodi čeka pravomoćnu presudu, ali i zastupnicima Živku Nenadiću i Draganu Kovačeviću koji su u Kosoričinoj nemilosti.

Adio uspavani
Što zbog smanjenja broja zastupnika dijaspore, što zbog četverogodišnje “uspavanosti” na nove mandate teško mogu računati i Dragan Vukić, Ivan Bagarić, Rade Bošnjak i Ivan Andrić, koji se nisu iskazali u zaštiti interesa Hrvata iz BiH.

Ivan Šuker i Ivan Jarnjak neće iščeznuti s lista, ali ih neće biti na prvim mjestima, što opet može dovesti u pitanje njihovu parlamentarnu budućnost.

Kosor ih nije voljela

Kosorica nije oduševljena niti sa Milivojem Škvorcem, Ivanom Škaričićem, Petrom Selemom, Borisom Matkovićem, Karmelom Caparin, Pericom Bukićem, Stjepanom Fiolićem te Matom Bilonjićem, piše list.

Dubravka Šuica se, pak, zamjerila Kosoričinom glasnogovorniku juga Frani Matušiću, a nisu omiljeni ni Nedjeljka Klarić i Goran Marić, koji je ‘herezu’ počinio progovarajem protiv guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog.

Vezani članci:

arti-201009200217006
arti-201103140890006
arti-201103080186006
arti-201102100199006
arti-201102140951006

Povratak na Net.hr