MINISTAR BEZ PORTFELJA

KOJA ĆE BITI ULOGA GORANA MARIĆA? Izmakla mu neka ministarstva,samo zbog njega osnivaju novo?

Najveće iznenađenje nove Vlade Andreja Plenkovića je ministar Goran Marić. Na popisu ministara najprije se pojavio kao ‘ministar bez portfelja’, a zatim je Plenković objavio da će Marić biti zadužen za koordinaciju rada središnjih državnih ureda i agencija.

Iako je opcija bila i ta da Goran Marić bude ministar gospodarstva, to se nije dogodilo jer je ipak Martina Dalić dovedena kao ‘čovjek od banaka’ pa bi se u tom resoru bolje snašla. Izmaklo mu je i Ministarstvo prometa u kojem je ostao Oleg Butković. Marić je u Vladu ipak nekako ušao, no čini se, ne baš u idealnoj kombinaciji.

Nakon jučerašnje potvrde Vlade u Saboru, Marić je novinarima rekao da će se u hodu ustrojiti neko ministarstvo za njegov portfelj i dodao da će u Vladi biti zadužen za državnu imovinu, središnje urede, agencije, fondove. To će ministarstvo svoj naziv dobiti tek naknadno, rekao je Marić.

PRERANO OTPISAN: Goran Marić u zadnji čas ulazi u Vladu kao ministar bez portfelja

PRVI SUKOB U NOVOJ VLADI? HDZ-ovac Marić novinarima: ‘Nisam ministar bez portfelja!’

MARIĆ POTVRDIO DA SE OSNIVA MINISTARSTVO ZA NJEGA: ‘Ovo će mi biti prvi potez na novoj funkciji’

Ipak, tek nešto prije te njegove izjave, Plenkovićevi ljudi rekli su za Večernji list da to ipak neće biti baš tako, već će Marić voditi koordinaciju umjesto Andreja Plenkovića, jer ‘mu to ide bolje’.

Koja od tih opcija će se pokazati konačnom za Gorana Marića, tek ćemo vidjeti, no i dalje ostaje pitanje zbog čega ga je Plenković u zadnji čas doveo u Vladu, pa za njega čak i izmislio posao.

 

 

Povratak na Net.hr