'U svakoj anketi koja dolazi ja sam drugi, to je već postao trend. Toliko o mojoj neprepoznatljivosti'

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Joško Klisović danas je obišao zagrebački kvart Peščenica - Žitnjak, a potom se obratio medijima. Klisović se osvrnuo na moguću odgodu lokalnih izbora, rekavši kako ne bi želio da epidemiološka situacija bude element u kalkulaciji vladajuće većine i Vlade, prvenstveno HDZ-a, u određivanju datuma izbora. Poručio je kako "građani ne zaslužuju sitno kalkulantstvo", dodajući kako vjeruje da će Vlada ipak ostati na trenutnom datumu.

Premda se govorilo kako bi stranka GLAS mogla pružiti potporu SDP-u, ti pregovori su na kraju propali budući da Anka Mrak Taritaš na izbore izlazi samostalno. "S Ankom Mrak Taritaš imali smo konstruktivne razgovore i rastali smo se u profesionalnoj atmosferi. Nismo se dogovorili, i to je sasvim u redu", rekao je Klisović.

'Toliko o mojoj neprepoznatljivosti'

Najnovije ankete koje se odnose na preferencije zagrebačkih glasača Klisovića su smjestile na drugo mjesto. "U svakoj anketi koja dolazi ja sam drugi, to je već postao trend. Toliko o mojoj neprepoznatljivosti", poručio je.

Također, Klisović smatra kako ne daje nerealna obećanja te se smatra boljim kandidatom od Tomislava Tomaševića. "SDP kao politička konsolidirana organizacija odaje dojam snage, dok platforma Možemo! je ipak sastavljena od malih stranaka, inicijativa i ljudi. SDP-a je ipak stranka koja ima dugu povijest. Stranka je s problemima raskrstila, a vodstvo stranke je donijelo reformske odluke. Stranku će ponovno učiniti važnim faktorom i u Zagrebu i u Hrvatskoj", rekao je.

Kao kandidat za zamjenika gradonačelnika bit će nezavisni gradski zastupnik, Renato Petek. "Petek je profiliran na području borbe protiv korupcije, prepoznat u svim našim kvartovima kao osoba koja se zalaže za ranjive skupine i razotkrivanje klijentelističkih mreža, za što i sami građani kažu da je najveći problem ovog grada", rekao je novinarima Joško Klisović.