KLISOVIĆ JE JASAN: / 'Grad Zagreb ne treba potrošiti ni jednu kunu iz svog proračuna za izgradnju stadiona. To će raditi Dinamo'

Grad će biti partner u tome tako da da zemljište u koncesiju, kazao je Klisović

28.4.2021.
23:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nemam ništa protiv novog stadiona. Dinamo treba dobiti novi stadion, Zagreb treba novi stadion. No, imam što protiv načina kako to radi v. d. gradonačelnika Pavičić Vukičević, rekao je za RTL Direkt Joško Klisović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba. Potez Jelene Pavičić Vukičević, odnosno namjera raspisivanja javnog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stadiona, Klisović smatra prozirnim predizbornim trikom.

"Ona je naredila prije mjesec dana da se ruši istočna tribina, a sad mijenja ploču", rekao je dalje, "800 milijuna kuna sadašnja vlast je ulupala u taj stadion. Mogli smo imati dva nova stadiona."

"Ne mislim da Grad treba potrošiti i jednu kunu iz gradskog proračuna za izgradnju stadiona. To će raditi Dinamo. A Grad će biti partner u tome tako da da zemljište u koncesiju", obećao je Klisović.

I Klisović ima planove

Od svojih planova za Zagreb naveo je nivelaciju pruge na nekoliko lokacija kako bi se oslobodilo područje tvornice Gredelj kako bi se stvorilo novu urbanu cjelinu s kulturnim, stambenim, gospodarskim sadržajima, zatim centar kreativnih industrija na Velesajmu, te poslovnu zonu kružnog gospodarstva. Također, kazao je kako će broj pročelnika ću sigurno smanjiti na maksimalno deset.

"Napravit ćemo novu sistematizaciju radnih mjesta gdje ćemo sva nepotrebna radna mjesta ukinuti. Mi znamo da je bivši gradonačelnik Bandić koristio zapošljavanju ljudi u Holdinu, u gradskoj upravi kako bi plaćao svoje političke račune."

'Filipović prvo treba počistiti na svom pragu'

Davoru Filipoviću je predbacio to što govori da će počistiti korupciju, a prije toga, kako smatra Klisović, treba "počistiti na svom pragu":

"Svaki tjedan nas zapljuskuje novi val koruptivnih afera HDZ-a", kazao je Klisović.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali