PITANJE NESTALIH

KLEMM O DETALJIMA PREGOVORA: ‘Susret branitelja i srpskih veterana bit će u Hrvatskoj’

Josip Klemm još uvijek ne precizira kada će se održati sastanak hrvatskih branitelaj i srpskih vetrerana, međutim tvrdi kako će to biti u Hrvatskoji to s iljem da se pomogne roditeljima koji još uvije tragaju za svojom djecom.

“Ne znam hoću li biti na sastanku sa srpskim veteranima, na tome će sastanku biti oni koji imaju nešto konstruktivno za riješiti”, izjavio je predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm dodajući kako će sastanak biti održan u Osijeku ili negdje drugdje u Hrvatskoj. Datum nije precizirao, ali je kazao kako treba sjesti za stol i razgovarati s ciljem da se pomogne roditeljima branitelja koji i danas traže svoju djecu, piše N1.

“Danas je realnost da obitelji hrvatskih branitelja same dižu kredite i traže po Bosni i Srbiji, a mi veliki branitelji gledamo kako naši roditelji sami idu. Ako netko treba ići u Beograd i moliti i klečati pred srpskim vojnikom, onda su to hrvatski branitelji, bez obzira što smo mi pobjednička vojska. Ne smijemo dozvoliti da se naši roditelji sramote i ponižavaju. Danas svi vičemo o zajedništvu hrvatskih branitelja, ali kakvo je to zajedništvo i poštovanje ako ne poštujemo roditelje naših branitelja, kojih više nema?”, kazao je Klemm dodajući kako on nastupa u ime svoje udruge, međutim da ga brojni branitelji podržavaju u njegovim nakanama.

RATNI VETERANI KLEMM I MILOŠEVIĆ UŽIVO PRED TV-KAMERAMA: ‘Ne znam zašto sam uopće bio u ratu’

‘Oni koji su protiv susreta nisu informirani’

Na konstataciju da su brojni i zgroženi njegovim razgovorima sa srpskim veteranima, odgovara: “Mislim da nisu informirani. Ja svim tim braniteljima poručujem da smo pobjednička vojska i ponašajmo se kao pobjednici, nemojmo zaboraviti naše prijatelje kojih nema, nemojmo zaboraviti minska polja kojih još uvijek ima, zato je potreban dijalog.”

Osvrćući se na prošle izbore kazao je kako se prema onome što su iznijeli mediji može zaključiti kako je Milanović izbore izgubio i radi sastanka s njim. Kazao je kako se još uvijek utvrđuje tko je snimao taj sastanak, ali da je to i nebitno. “To treba gledati iz drugačije perspektive. Nismo mi njega zvali, zvao je Milanović nas. Prije toga sastanka Milanović je rekao da je on taj koji štiti srpski narod i sve ostalo, prodavao je patetiku, a na sastanku je izašla činjenica da blati i govori ružno o jednom narodu. Ne bih želio vrijeđati jedan narod. Smatrate li da bi jedan bivši premijer, čelnik stranke u kojoj se nalazi velik broj Srba trebao tako govoriti? Nemojte me vi kao novinar razočarati da smatrate da tako treba razgovarati”, kazao je Klemm ističući kako je milanovića zbog činjenice da nije bio u ratu prozivao samo zato što je istovremeno huškao na rat. Isto bi tvrdi reagirao da je u pitanju Plenković.

NAKON POZIVA IZ SRBIJE OGLASIO SE JOSIP KLEMM: ‘Do sastanka branitelja i srpskih veterana sigurno će doći’

‘Šarić je bio poslovno ulaganje’

Klem je komentirao i sudski proces koji se protiv njega vodi zbog utaje poreza. “Ja mu se radujem. Danas sam bio na sudu i sudski vještak je rekao da je firma Klemm sigurnost platila sve što je Porezna uprava naložila”, prokomentirao je dodajući kako je posudba Ciboni za kupnju Darija Šarića bila poslovno ulaganje.

“Posudio sam novac zato što su ga tražili. Šarić je došao, odigrao dvije sezone, prodali su ga, zaradili novac i tko je tu kriv? To je bilo poslovno ulaganje, to nije bilo moje dobročiniteljstvo. Nije bio lihvarski ugovor. Je li 8 posto lihvarska kamata?”, kazao je Klemm.

Povratak na Net.hr