KIŠI NIKAD KRAJA? / Evo do kada će padati i koji će dijelovi zemlje biti najviše pogođeni

Image

Za razliku od uglavnom suhe i iznadprosječno tople nedjelje, početak novoga tjedna u većini će Hrvatske, osim istočne, biti u znaku kiše, često i obilne.

6.11.2017.
9:13
Play logo

Izraženih će pljuskova biti na Jadranu, gdje će i dalje biti prilično vjetrovito, ne samo zbog juga, nego na sjevernom dijelu i zbog bure. I dok će na Jadranu i istoku zemlje najviša temperatura biti samo malo niža od nedjeljne, na zapadu unutrašnjosti zamjetno će se sniziti pa u višem gorju Gorskog kotara i Like može pasti i malo snijega.

U ponedjeljak će dnevna temperatura biti između 7 i 18 stupnjeva. Prema navodima meteorologa HRT-a, ona niža bit će zabilježena u Lici i Gorskom kotaru te Slavoniji, dok će najviša naravno biti na krajnjem jugu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kišovito će biti gotovo cijeli tjedan, sa slabijom ili jačom kišom odnosno povremeno samo s naoblakom i pokojim sunčanim razdobljem, ali tek od srijede. Primjerice, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u Zagrebu, Karlovcu, Virovitici, Slatini, Novoj Gradiški, Novskoj, Križevcima, Varaždinu, Koprivnici i Daruvaru kišit će neprestano do srijede, a temperatura će biti od 9 do 12 stupnjeva.

shimmer fallback
shimmer fallback

U Delnicama i Gospiću kišit će i u četvrtak, a temperatura će primjerice u Delnicama iznositi oko 5 stupnjeva u utorak i četvrtak.

U Slavonskom Brodu zakišit će tek u utorak pa će se padaline produžiti i u petak, a na kontinentu će biti mjesta i poput Iloka ili Osijeka gdje će uz kišu biti i sunčanih razdoblja pa će i temperatura biti viša. Tome dodati treba i činjenicu da će uz kišu na moru biti i sunčanih razdoblja te da će temperature, primjerice u Rovinju, Šibeniku i Zadru danju biti i 15 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Istovremeno, na meteorološkoj postaji Parg snijeg se očekuje sve do četvrtka i bilježit će se dnevne temperature od svega 3 stupnja Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback
Play logo

Vikend je još daleko, međutim prema sadašnjoj sedmodnevnoj prognozi u većini bi zemlje trebao biti sunčan s temperaturom od 13 do 15 stupnjeva Celzija.

shimmer fallback
shimmer fallback
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo