KIRURG KOJI JE OPERIRAO RANJENOG POLICAJCA: ‘Predstoji mu još nekoliko zahvata pa višemjesečni oporavak’

‘Čeka ga još niz manjih postupaka i intenzivna rehabilitacija sljedećih mjeseci’, kazao je dr. Zvonimir Puljiz o stanju ranjenog policajca

Dr. Zvonimir Puljiz, kirurg u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice u Zagrebu, koji je operirao policajca Oskara Fiurija, teško ranjenog u ponedjeljak ujutro na Markovom trgu, izjavo je danas novinarima da se ovaj osjeća dobro.

“Pri svijesti je još od jučer nakon operacije. Razbudio se i danas će još biti na intenzivnoj njezi gdje je dobio maksimalno dobru skrb i ne žali se na neke bolove”, kazao je dr. Puljiz.

[FOTO] OVO JE KUĆA NAPADAČA: Susjedi otkrivaju detalje o obitelji; Kirurzi spasili ruku policajcu, trebat će još jednu operaciju

Još neki manji zahvati, a onda višemjesečni oporavak

Tijekom dana operirani policajac mogao bi biti premješten s intenzivne njege na bolnički odjel. Dr. Puljiz je kazao da su ozljede policajčeve lijeve ruke bile vrlo komplicirane, no operacije su protekle dobro.

“Za konačne ishode još se trebamo strpjeti, ali očekujemo da će se lijeva ruka dobro oporaviti. Predstoji mu višemjesečni oporavak”, rekao je dr. Puljiz.

Ranjenog policajca još čekaju manji operativni zahvati, a u bolnici će, po riječima liječnika, provesti idućih tjedan ili dva.

“Radilo se o prostrijelnim ranama koje su obrađivane po principu ratne kirurgije. Bit će potrebne još neke dorade rana i promjena vanjskog fiksatora u unutarnji. Čeka ga još niz manjih postupaka i intenzivna rehabilitacija sljedećih mjeseci”, izvijestio je dr. Puljiz.

LIJEČNIK KOJI JE OPERIRAO TEŠKO RANJENOG POLICAJCA: ‘Jedan metak nismo uspjeli locirati. Komunicirao sam s njim…’

Povratak na Net.hr