KERUMOVA SUPRUGA NA SUDU: / Fani tuži državni inspektorat, ne želi platiti kaznu za ilegalnu gradnju

Sud je tužbu zaprimio četiri dana prije okupljanja sudaca u Kerumovoj konobi 'Pršut' u Kaštelima

11.2.2021.
13:46
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravni sud u Splitu vodi još jedan otvoren postupak vezan za tvrtke Željka Keruma. Riječ je o firmi Kruščica koju kao direktorica zastupa Kerumova supruga, Fani Kerum te se odnosi na tužbu za neplaćanje kazne za ilegalnu gradnju u Rogoznici.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, sud je tužbu zaprimio četiri dana prije okupljanja sudaca u Kerumovoj konobi "Pršut" u Kaštelima. Među petoricom sudaca na fešti s Kerumom bio je i šef Upravnog suda Silvio Čović. U ovom predmetu Čović ne postupa nego je spis dodijeljen sutkinji Mirandi Gulišiji Jurišić, glasnogovornici suda.

Kazna od 50.000 kuna

U tužbi je navedeno da je rješenje građevinske inspekcije postalo izvršno, a da investitor Kruščica nije uklonio spremište, dječje igralište i teniski teren. Firma mora platiti novčanu kaznu od 50.000 kuna jer su objekti izgrađeni bez građevinske dozvole. Tužitelj osporava rješenje inspekcije te navodi kako spor za poništenje rješenja pravomoćno još nije okončan.

"Dakle, tužitelj se ovim rješenjem prisiljava na izvršenje rješenja za koje još uvijek nije utvrđeno da je zakonito, a takvim postupanjem mu se nanosi znatna materijalna šteta jer ga se izricanjem novčane kazne od 50 tisuća kuna prisiljava na izvršenje rješenja, tj. uklanjanje teniskog terena i dječjeg igrališta za koje još uvijek nije utvrđeno da je nezakonito izgrađeno", stoji u tužbi.

Na splitskom Upravnom sudu Fani Kerum je pokušala pobiti i rješenje građevinske inspekcije o nezakonito izgrađenim objektima, međutim, odbijena je. Slučaj se sada po žalbi nalazi na Visokom upravnom sudu. Supruga Željka Keruma je prigovorila i visini kazne.

Kako piše Dalmatinski portal, navela je da je inspekcija mogla izreći novčanu kaznu od jedne do 10 prosječnih bruto plaća, a da je izrečena kazna previsoka s obzirom na to da je prosječna bruto plaća 8.766 kuna i da je pandemija koronavirusa tužitelja onemogućila u ostvarenju prihoda i poslovanju.

Fani Kerum smatra da se moralo i o tome voditi računa, osobito što misli da su objekti izgrađeni legalno po Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama, piše Dalmatinski portal.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali