IZBORI U SPLITU

KERUM SLAVIO ZBOG DOBROG REZULTATA PA POLUDIO NA PITANJE NOVINARKE: ‘Zašto provocirate?’

Prema prvim izlaznim anketama za lokalne izbore 2017., u Splitu za mjesto gradonačelnika za sada vodi Željko Kerum s 29,31 posto, a slijedi ga HDZ-ov Andro Krstulović Opara sa 25,35 posto glasova.

Marijana Puljak iz stranke Pametno dobila je 20,41 posto glasova, Aida Batarelo (SDP) 8,79 posto, Ante Čikotić (Most) osvojio je 5,66 posto, a Dragan Markovina (Nova ljevica) osvojio je 4,09 posto.

UŽIVO, DRUGI KRUG ODLUČIVAT ĆE U SVA 4 VELIKA GRADA: Bandić vodi u Zagrebu, Kerum u Splitu, Obersnel u Rijeci, Vrkić u Osijeku!

Kerum: ‘Evidentno je da Opara i ja idemo u drugi krug’

Željko Kerum je zadovoljan. Za Novu TV je rekao da se rezultati izlaznih anketa u pravilu ne mijenjaju pa je siguran da on i Opara idu u drugi krug.

‘Iz iskustva, ovakvi rezultati se ne mijenjaju. Evidentno je da ja i Opara idemo u drugi krug. Smatram da sam dobro odradio kampanju. Sad imamo 15 dana. Predlažem Opari da idemo s programima, a da se ne ide s niskim udarcima’, rekao je Kerum nakon objave izlaznih anketa.

‘Birači su mene već prepoznali. Znaju da ja i ostvarujem ono što govorim. Za razliku od drugih, imam projekte i djela koja sam napravio. Stajat ću iza onoga što kažem, po brojci i dinamici onoga što ću napraviti. Ako kažem da ću napraviti školu, ja ću je i napraviti i reći da će biti gotova do 2018. Radit ću konkretno, afirmativno i u suradnji s ljudima. Vrlo jednostavno, na način koji nije elitistički jer sam ja isti kao oni i zato su mi ljudi i dali glasove. Jasna je moja prednost. Dobro ću odraditi ovih 15 dana i mislim da će ta prednost biti i veća’, poručio je Kerum.

Na pitanje o nedolascima na posao posljednjih dana, Kerum kaže da će pokušati biti pristojan prema medijima.

‘Vi počinjete provocirati, a ja vas molim da idemo u afirmativnom smjeru’, kaže Kerum.

Opara: ‘Kerumu ne poručujem ništa’

Krstulović Opara također nije razočaran. Smatra da je rezultat izvrstan, a kaže da ga zanima jedino boljitak Splita.

‘Kerumu ne poručujem ništa, ja se obraćam svojim biračima koji više ne žele baldasarsko-kerumovsku aljkavu politiku’, rekao je Opara za Novu TV.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je do 16.30 sati odaziv birača bio 35,77 posto.

Povratak na Net.hr