NIJE USPIO UĆI U SABOR

KERUM SE ISPRIČAO ŠTO SE SINOĆ NIJE POJAVIO U STOŽERU: ‘Postigli smo loš rezultat. Većina mojih kolega je bila protiv kandidature’

‘Pokazalo se da nemamo podršku birača za parlamentarne izbore, za razliku od lokalnih izbora gdje smo u tri navrata postigli sjajne rezultate’, rekao je Kerum

Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum nije uspio ući u Hrvatski sabor, u 10. izbornoj jedinici u kojoj se natjecao nije prikupio dovoljan broj glasov birača.

Nije se sinoć niti pojavio u hotelu Corner na Mažuranićevu šetalištu gdje se nalazio njegov izborni stožer.

Ispričao se što se nije pojavio i čestitao Plenkoviću na izbornom rezultatu.

“Ispričavam se zbog sinoćnjeg nepojavljivanja u stožeru HGS-a. Nakon izlaznih anketa jasno je bilo da HGS neće prijeći izborni prag i ući u Sabor. Zbog toga sam zaključio da sačekam konačne rezultate, pa onda dam izjavu za medije.

Prvo čestitam HDZ-u na velikoj pobjedi i mogućnosti samostalnog sastavljanja parlamentarne većine. Ta mogućnost je velika stvar za hrvatsku državu, pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazimo i koja je pred nama. U izbornim porukama često sam spominjao da je poželjan kontinuitet sadašnje Vlade kako bi prebrodili epidemiološku i gospodarsku krizu.

Također čestitam i svim ostalim saborskim zastupnicama i zastupnicima.

Moja stranka HGS je na ovim parlamentarnim izborima postigla loš rezultat, slično kao i 2015., ali moram napomenuti da je moja odluka bila da na izbore izađemo sami, bez koalicijskih partnera. Isto tako, želio bi istaknuti da smo bili u dilemi hoćemo li uopće izaći na izbore, zbog čega smo u zadnji čas predali liste. Većina je mojih stranačkih kolega bila protiv kandidature, ali sam ipak odlučio izaći, želeći da nam ovi izbori budu test.

Pokazalo se da nemamo podršku birača za parlamentarne izbore, za razliku od lokalnih izbora gdje smo u tri navrata postigli sjajne rezultate.

Nadam se da ćemo i iduće godine na lokalnim izborima postići odlične rezultate, iako je već sada jasno da će za mjesto gradonačelnika Splita biti teška borba. Već sada vidim pet jakih kandidata, a koji će pobijediti, uz naravno veliki trud, o tome konačnu odluku donose birači”, rekao je Kerum, prenose Vijesti.hr.

Povratak na Net.hr