KERUM PONOSAN: / 'HGS za izbore ima ekipu za Ligu prvaka, nitko nam ne može stati na put'

Kerum smatra kako će se on sigurno plasirati u drugi izborni krug za splitskog gradonačelnika,

8.4.2021.
21:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) i kandidat za splitskog gradonačelnika Željko Kerum u četvrtak je rekao da imaju ekipu "za Ligu prvaka" i dodao kako će kandidat te stranke za župana Splitsko-dalmatinskog biti Toni Jurišić.

"Mi imamo ekipu za Ligu prvaka i vjerujem da nam nitko ne može stati na put", poručio je Kerum na konferenciji za novinare na kojoj su, osim kandidata za splitskog gradonačelnika i župana splitsko-dalmatinskog, predstavljeni i HGS-ovi kandidati za njihove zamjenike.

Kerumova predviđanja za Split i županiju

Kerum smatra kako će se on sigurno plasirati u drugi izborni krug za splitskog gradonačelnika, a pretpostavlja da će u drugi krug ući ili kandidat HDZ-a ili kandidat SDP-a ocjenjujući nerealnim ankete koje predviđaju da u drugi krug za splitskog gradonačelnika ulazi kandidat stranke Centar Ivica Puljak.

Također je izrazio uvjerenje da će i u novom sazivu splitskog Gradskog vijeća njegova Hrvatska građanska stranka i HDZ imati većinu te da će i na razini Županije ponovno te dvije stranke biti u koaliciji.

Zadovoljan je, kaže, radom sadašnjeg župan Blaženka Bobana (HDZ) i županijskih službi, ali smatra da neke stvari, poput izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevica, kaskaju i treba ih ubrzati.

"Naš kandidat za župana Toni Jurišić bit će iznenađenje ovih izbora", smatra je Kerum.

'HGS kampanju neće voditi zločesto'

Kazao je i kako HGS neće voditi kampanju zločesto nego će to činiti afirmativno i govorit će ono što žele napraviti u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Konferencija za novinare održana je ispod križa na Marjanu čije je postavljanje inicirao Kerum dok je bio splitski gradonačelnik te je rekao da je to za njega "sveto mjesto".

"Ovaj križ je moje životno djelo i najbitniji je projekt u mojem životu i on će ostati na Marjanu dok je Boga, naroda i kršćanstva. Jedino se klanjam narodu i Bogu" kazao je Kerum.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali