Kerum o snijegu: Meni je to sve smiješno

Splitski gradonačelnik Željko Kerum nije se oglasio nijednom u ova tri dana otkako je počelo izvanredno stanje u gradu, a nitko ga nije ni vidio. No, onda su ga novinari zatekli na Rivi, pa upitali par stvari.

“Situacija je pod kontrolom, nije ništa alarmantno. Građani Splita nisu navikli na ovo, ali im je drago šta je pao snijeg”, rekao je Kerum za Novu TV. “Mislim da je ovo sasvim normalno, malo se to preuveličava”, dodao je splitski gradonačelnik.

Na pitanje misli li da nije bilo potrebe za kriznim stožerom kazao je: “Bit ću vam iskren, meni je to sve skupa malo smiješno, mislim pa šta? Ovo je sasvim normalno, daj Bože da ovako bude i sljedeće godine.” Inače, od keruma nije bilo ni riječi otkako je počelo izvanredno stanje u gradu i županiji.

Osnovci u ponedjeljak nemaju škole

Inače, gradski Stožer za zaštitu i spašavanje u nedjelju je odlučio da splitski osnovnoškolci u ponedjeljak ne moraju u školu, ali svo tehničko osoblje u osnovnim školama u ponedjeljak mora doći na posao i očiste prilaze školskim zgradama, kako bi se u utorak nastava mogla normalno odvijati.

Što se tiče vrtića, organizirat će se dežurstvo u osam vrtićkih skupina koje i inače dežuraju. Djelatnici zaposleni u gradskoj upravi kao i u poduzećima u vlasništvu Grada trebaju doći na posao.

Splitske ulice čisti i vojska

U međuvremenu je na splitske ulice izašla i vojska, koja čisti snijeg na prilazima u obje splitske bolnice i Dom zdravlja, potvrdio je brigadni general Mladen Fuzul, zapovjednik Garisjke motorizirane brigade sa sjedištem u Kninu.

“U dogovoru sa Županijskim stožerom za zaštitu i spašavanje radimo na čišćenju prilaza u obje splitske bolnice i Dom zdravlja, nakon čega ćemo čistiti prilaz sveučilišnom Kampusu na Visokoj”, rekao je Fuzul. Ulaz u KBC Split metlama i lopatama čisti 30 pripadnika HV-a.
specijal-201012070191004-Vrijeme

Povratak na Net.hr