MORA PLATITI SUDSKI POSTUPAK

KERUM DOBIO ŠEST MJESECI UVJETNO ZBOG PRIJETNJI: Aktivistu rekao ‘da će mu iščupati gučak’

Suđenja nije bilo, no ako Kerum prigovori na kazneni nalog, onda će postupak ići po uobičajenoj proceduri

Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Ovu presudu Kerum je dobio zbog prijetnji aktivistu Bojanu Ivoševiću, a kako javlja Dalmatinski portal, sud je prihvatio argumente splitskog Općinskog državnog odvjetništva pa izdao kazneni nalog kojim je Keruma obvezao na plaćanje sudskog postupka u iznosu od 1.000 kuna.

Suđenja nije bilo, no ako Kerum prigovori na kazneni nalog, onda će postupak ići po uobičajenoj proceduri. Državno odvjetništvo je protiv Keruma podiglo optužnicu u srpnju, mjesec dana nakon što je zaprijetio Ivoševiću “da će mu iščupati gučak”. Naime, bio je revoltiran Ivoševićevom izjavom za Dalmatinski portal da je “Kerum maligni tumor Splita”.

KERUM BRUTALNO NAPAO AKTIVISTA: ‘Slušaj klošaru četnički, mene još jednom spomeni, gučak ću ti iščupat’

KAZNENA PRIJAVA ZA KERUMA: Aktivist njegovu prijetnju shvatio ozbiljno: ‘Zna se tko je on i s kim se druži…’

Sud se nada da će Kerum promijeniti ponašanje

U presudi stoji da je Kerum 12. lipnja, s namjerom da kod Ivoševića izazove strah, reagiro na komentar o njegovom političkom djelovanju koji je istog dana objavljen na Dalmatinskom portalu. Piše da je sa svog mobilnog telefona uputio poruku novinarki Živani Šušak Živković pod nazivom “Odgovor Ivoševiću” kako bi je javno objavila.

“Iz podataka u spisu te dokumentacije proizlazi osnovanost optužnice i ponašanje kojim bi okrivljenik ostvario obilježja kaznenog djela koje mu je stavljeno na teret. Uzimajući u obzir sve okolnosti, ali isto tako i potrebu da se jedan ovakav društveni čin sankcionira, sud smatra kako su se ostvarili uvjeti za izricanje uvjetne osude kojom se mogu ostvariti ciljevi specijalne prevencije u ovom slučaju.

Po ocjeni suda, izricanjem ovako odmjerene kazne mogu se ostvariti ciljevi specijalne i generalne prevencije, tj. u dovoljnoj mjeri utjecati na okrivljenika da promjeni svoje ponašanje i suzdrži se od činjenja kaznenih djela, odnosno utjecanja i na sve ostale počinitelje ovakvih i sličnih kaznenih djela, ali i na svijest građana o pogibeljnosti kaznenih djela i pravednosti kažnjavanja njihovih počinitelja”, prenosi Dalmatinski portal obrazloženje presude.

ŽELJKO KERUM SE JAKO NALJUTIO: Njegova stranka neće sudjelovati na gradskoj sjednici zbog slogana ‘Split je k***c’

NOVI KERUMOV ISPAD, VERBALNO NAPAO REPORTERKU PROVJERENOG: ‘Znaš za što ste vi? Za ništa! Vi ste štraca obična!’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr