Play ponuda

KĆI ŽUŽI JELINEK: / 'Moja majka je umrla pod sumnjivim okolnostima, sve sam prijavila DORH-u!'

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor/PIXSELL

Kći pokojne Žuži Jelinek, Diana Marazza smatra da je njegovateljica mami davala sredstva od kojih je bila omamljena te je zato dehidrirala i umrla.

25.4.2016.
9:29
PIXSELL, Slavko Midzor/PIXSELL
Play ponuda

Pravna bitka između Diane Marazza Jelinek i njezina brata Ivana Jelineka za imovinu njihove majke Žuži Jelinek, koja je umrla u 96. godini, se nastavlja. Međusobno se optužuju za manipulacije oporukama, piše 24 sata.

Kći slavne dizajnerice i spisateljice brata optužuje da je, bez da ju je obavijestio, 2012. potpisao s majkom ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, kojim se odmah upisao u vlasništvo opatijske vile.

Manipulativni ugovor

"Tada je mama bila sasvim samostalna i nije joj trebala nikakva pomoć ni uzdržavanje. Imala je mirovinu i druge prihode. Mislim da je to napravio smišljeno jer se takvim ugovorom odmah domogao Ville Žuži, umjesto da čeka ostavinsku raspravu nakon majčine smrti", ogorčena je Diana. Dodaje kako smatra da su ugovori o dosmrtnom uzdržavanju zapravo često puta manipulativni. Marazza također negira da je brata ikad optužila da je krivac za majčinu smrt.

Image
BITKA ZA OSTAVŠTINU ŽUŽI JELINEK: /

Kći: 'Imam dokaze da je Žuži otrovana', Brat: 'Katastrofa je to što nam moja sestra radi'

Image
BITKA ZA OSTAVŠTINU ŽUŽI JELINEK: /

Kći: 'Imam dokaze da je Žuži otrovana', Brat: 'Katastrofa je to što nam moja sestra radi'

"To je velika laž. Ja sam tražila da se mamina krv prekontrolira još dok je živjela u svojem domu. Bolničarke koje su tijekom dana bile s mamom morale su je ujutro buditi i govorile su: ‘Mama je potonula’. One su je vraćale u život do navečer, a drugo jutro mama bi opet bila uspavana", kaže Diana. Tvrdi da se dnevne njegovateljice nisu slagale s noćnom, za koju su smatrale da mamu 'potapa'.

"Nikad nisam prijavila brata da je počinio neko kazneno djelo ili ubojstvo naše mame, kao što je izjavio za novine. Umalo sam dobila srčani udar kad sam to pročitala. O mami su brinule stručne bolničarke iz bolnice Rebro, one su mi rekle svoje sumnje, a ja sam željela vidjeti o čemu je riječ i tražila sam da se mami izvadi krv", kaže Diana. Tvrdi da je umjesto noćne njegovateljice željela angažirati još jednu bolničarku.

Nestala u 10 minuta

"Tada je moj brat mamu odveo u dom. Izašla sam sa psom na deset minuta, a on je to iskoristio. Kad sam se vratila, mame više nije bilo", ogorčena je Diana.

Kreatoričina kći tada je, kaže, rekla bratu da će zvati policiju jer, osim što u stanu na Trgu bana Jelačića nema njezine majke, nestao je i skupocjeni nakit.

Šokirala se kad je nakon nekog vremena shvatila da je noćna njegovateljica nastavila posjećivati Žuži u domu za nemoćne.

"Ondje su me bolničarke zamolile da svoje sumnje prijavim njihovoj doktorici. No kad sam došla u dom, prišao mi je muškarac koji se predstavio kao mamin liječnik. Sve sam mu ispričala, a on mi je rekao da nema potrebe da idem doktorici jer će on izvaditi krv i napraviti sve za moju majku. To je bilo 12. siječnja", prisjeća se Diana. Idući dan Žuži je je preminula.

Ostalo joj samo ime

Diana tvrdi da je tjedan dana kasnije nazvala liječnicu koja joj je rekla da maminu krv nitko nije poslao na analizu i da ne poznaje doktora koji joj je to obećao. Kad je saznala da je Žuži umrla od dehidracije, zatražila je obdukciju, ali taj nalaz nikad nije dobila, pa je sve prijavila DORH-u.

"Do danas od njih nikakav odgovor nisam dobila. Majka je sigurno umrla prirodnom smrću, ali tu ipak nešto nije bilo u red", tvrdi Diana koja kaže da, iako je cijeli život radila s majkom u modnom biznisu, danas više nema ništa.

"Ja se ne borim za nasljedstvo, nego za svoju imovinu. Prodajom svojih nekretnina u Ženevi i Luganu pomogla sam mami da riješi neke svoje kredite, a zauzvrat sam trebala dobiti od nje dvije kuće u Ženevi. Stan na Trgu bana Jelačića nije mamina imovina, to je nasljedstvo po mojem ocu i to je jedino što je ostalo u vlasništvu moje kćeri Suzane, kojoj je od bake sad ostalo samo ime", zaključuje Marazza.

"Hvala vam što ste me nazvali, ali nemam više nikakvih komentara na tu temu. Žao mi je što je do toga došlo, ali naše nesporazume riješit će nadležne institucije", bilo je to sve što je u kratkom telefonskom razgovoru odgovorio Ivan Jelinek na molbu da se očituje na optužbe mlađe sestre Diane Marazza Jelinek. Očito i on želi zatvoriti poglavlje medijskog prepucavanja koje je počelo nakon smrti njihove majke, 23. siječnja ove godine.

shimmer fallback
shimmer fallback

Play ponuda
Play ponuda