KĆI HRVATSKE PREDSJEDNICE STUDIRAT ĆE U INOZEMSTVU: / Katarina Kitarović odlazi na Harvard

Katarina Kitarović, kći predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, primljena je na Harvard

20.5.2019.
10:34
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kći hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović od jeseni postaje studentica Harvarda. Naime, kako doznaje RTL, 18-godišnja Katarina Kitarović primljena je na četiri najveća svjetska sveučilišta na koja je aplicirala, S.A.T. test riješila je među najboljim studentima na svijetu, ali je na kraju izabrala Harvard na kojemu će službena objava biti 1. lipnja.

Inače, Katarina Kitarović postizala je vrhunske rezultate kao klizačica. Kao učenica 4. razreda Međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu (MIOC) postizala je izvrsne uspjehe, ima odlične ocjene te pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva.

Mediji pišu da će se vratiti

Kako piše RTL, za Katarinu Kitarović rijetko smo čuli u mandatu predsjednice, a to je bila njezina želja i želja njezinih roditelja. Navode kako su Katarini Kitarović ponuđene stipendije na svim sveučilištima te kako se nakon studija planira vratiti u Hrvatsku.

Ostaje vidjeti hoće li se zaista i vratiti, ali sada je jasno kako na Zagrebačkom sveučilištu, koje nije među najboljih tisuću na svijetu, neće studirati.

"Harvard i Stanford su ponudili najbolje uvjete, a nikakvih troškova za Hrvatsku neće biti jer će se Katarina odreći osiguranja", kazali su iz Ureda predsjednice za Večernji list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali