Nakon 217 dana, KB Dubrava u Zagrebu će ponovno primati pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom. Smanjenje broja zaraženih, pa time i pritiska na bolnički sustav, navelo je upravu da od ponedjeljka otvori bolnicu za većinu pacijenata.

Primarijus Jurica Maraković, pročelnik Poliklinike KB Dubrava, rekao je za HRT da se sutra otvara Poliklinika, a radit će sve internističke i kirurške ambulante te oftamološka, otorinolaringološka ambulanta. Bit će otvorene i dnevne bolnice, a vršit će se i dijagnostičke te radiološke pretrage.

Trenutno je naručeno 300 pacijenata

Trenutno je naručeno 300 pacijenata, a taj bi broj uskoro mogao biti i veći. Doktor Maraković očekuje skoro potpuno otvaranje bolnice. U petak poslijepodne su već proradile ambulente i dijagnostike u perifernim ustanovama i domovima zdravlja.

Inače, u KB-u Dubrava, kao najvećoj COVID bolnici u Hrvatskoj, aktivne su tri jedinice intenzivnog liječenja sa 110 covid-bolesnika, od kojih je 23 na respiratorima. Pacijenti koji nisu zaraženi koronavirusom će pri dolasku u bolnicu iak morati proći trijažu.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.