KOSTURI IZ ORMARA

‘KATASTROFALNA ODLUKA MILANOVIĆEVE VLADE’: Petrov tvrdi da će zbog poskupljenja struje nedostajati milijarde kuna

‘Traži se rješenje kako bismo izbjegli povećanje računa za struju’, rekao je danas predsjednik Sabora Božo Petrov.

A do većih računa za struju došlo je zbog drastičnog povećanja naknade za obnovljive izvore energije od iduće godine, kaže Petrov, i za to krivi Vladu Zorana Milanovića, piše HRT.

‘Katastrofalno je da jedna od zadnjih odluka vlade Zorana Milanovića bude jednokratno potpisivanje da se uduplaju kvote za obnovnljive izvore energije, što u konačnici znači da će proračunska rupa biti mjerena u milijardama kuna’, rekao je Petrov.


Taj je kostur iz ormara ostavio bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, dodaje Petrov.

Vrdoljak: ‘Skreću pažnju na nas kako bi prikrili svoj nerad’

Vrdoljak pak uzvraća: ‘Laži i objede koje je započeo Mol, sada nastavlja Most. Obaveze koje smo preuzeli 2008. i 2009. od Vlade HDZ-a morale su se izvršiti, a mojim radom su se spriječilo sedam milijardi novih naknada’, rekao je Vrdoljak i dodao da Most sada pažnju skreće na oporbu kako bi prikrio vlastiti nerad i nesposobnost. A kako struja ne bi poskupjela, Vrdoljak kaže da u 2017. ne treba ići na 12 lipa, već na 8-9, prenosi HRT.

Vrdoljak

‘Opskrbljivači će to kompenzirati jer im se smanjuje cijena na ‘zelenu’ struju koju otkupljuju od HROTE-a, a za ostalo neka pogledaju što sam ja učinio 2013. kada smo naknadu povećali za 7 puta – a potrošačima smanjili cijenu električne energije’, kaže Vrdoljak.

STIŽU LOŠE VIJESTI: Do kraja godine poskupit će struja. Evo i zašto

PANENIĆ O POSKUPLJENJU STRUJE: ‘Potpisani su ugovori, to je nemoguće izbjeći. Ali Most ima mjere za kompenzaciju’

Povratak na Net.hr