Od sredine dana treba računati na nestabilnosti, a navečer stiže jače pogoršanje s kišom i pljuskovima

Iako smo i klimatski i kalendarski pred početkom ljeta, vremenske prilike u Hrvatskoj jako su varljive i ne baš uobičajene za ovo doba godine. Nakon prolaznog, dvodnevnog razvedravanja, već danas će biti oblačnije, a u početku dana uglavnom suho.

Od sredine dana treba računati na nestabilnosti, ali tek navečer stiže jače pogoršanje s kišom i pljuskovima, i to najprije na sjeverozapadu unutrašnjosti, kazala je u prognozi televizije N1 meteorologinja Tea Blažević.

Duž obale sunčano, na kontinentu nestabilno

U noći će se kiša i pljuskovi proširiti na dio sjevernog Jadrana, ali i veći dio unutrašnjosti. Na pljuskove koje može pratiti i grmljavina upozorava i sustav Meteolarm, DHMZ-a, koji je na snazi za središnju i zapadnu unutrašnjost i sjeverni Jadran. Lokalno je moguće nevrijeme.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, stoji na stranicama Meteoalarma.

U većem dijelu Dalmacije će se zadržati suho, a sutra će duž cijele obale biti većinom sunčano, dok će na kontinentu biti nestabilnosti, osobito na istoku zemlje i u gorju tijekom jutarnjih sati.

Prema prognozi DHMZ-a, vjetar će danas biti slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati zapadni i sjeverozapadni vjetar, u Dalmaciji poslijepodne s jakim udarima, a navečer će na sjevernom dijelu okrenuti na jaku buru. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 stupnjeva.