'Kasni li i vama plaća?'

Članovi Građanske akcije organizirali su novu akciju na Markovom trgu kako bi upozorili na problem isplate plaća. 'Je li Plan 21 bila znanstvena fantastika koju su građani jednostavno 'popušili'?

31.5.2012.
15:12

Obzirom da 83.431 radnik prošli mjesec nije primio plaću za svoj rad, aktivisti Građanske akcije danas su na Markovom trgu upitali članove Vlade dobivaju li oni plaću na vrijeme te primaju li uopće novac za svoj rad.

''Sudeći po njihovim osmjesima, zaključili smo da ipak nemaju problema s time. Neki čak i ne znaju jesu li primili plaću za prošli mjesec kao što je to izjavila ministrica Pusić!? Ministar Jovanović nam je rekao da im plaća sjeda između 1. i 5. u mjesecu. Pretpostavljamo da su svi oni zadovoljni na svojim radnim mjestima, plaću primaju redovito i ne žale se ni na što'', smatraju u Građanskoj akciji.

Aktivisti se ujedno pitaju što je s velikim brojem radnika koji nisu u poziciji da se smiješe već razbijaju glave pitanjima kako će platiti račune i nahraniti svoje obitelji.

''Na to pitanje nismo dobili odgovor već (pogađate) samo kiseli smiješak. Jesu li građani Hrvatske glasali za kisele osmjehe ili za promjene? Koliko se sjećamo, u predizbornoj kampanji su objavljivali na sva zvona da imaju već gotove planove za sva goruća i važna pitanja, da imaju rješenja za gospodarstvo, nezaposlenost, industriju.... Nas zanima, gdje su ti planovi? Je li Plan 21 bila znanstvena fantastika koju su građani jednostavno 'popušili'? Možemo prihvatiti da se preko trnja stiže do zvijezda ali jedini koji hodaju po trnju su građani ove države'', smatraju aktivisti.

Iz Građanske akcije su ujedno članovima Vlade poručili da moraju zajedno s građanima doprinijeti oporavku, te da je vrijeme da ''napokon izrade Plan 21''.

''Dosta je bilo rezova jer se kod građana nema više što rezati. Krenite rezati od sebe i ispunite svoja obećanja'', zaključili su aktivisti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali