Play ponuda

KARLOVAČKI GRADSKI OCI I DIREKTORI U TAJNOSTI OTIŠLI NA DUHOVNU OBNOVU U BIH: / Sve to nazivaju 'stručnim usavršavanjem i edukacijom'

Image

Ne zna se koliko je osoba otišlo na putovanje i koje su teme stručnog usavršavanja o kojoj će sudionici slušati u BiH

10.1.2020.
18:49
Play ponuda

Jedanaestu godinu za redom županijski i gradski čelnici, pročelnici, direktori, ravnatelji županijskih i gradskih tvrtki te ustanova otišli su na duhovnu obnovu u BiH, neslužbeno doznaje KAportal. Dok je službeni odgovor novinara još uvijek na čekanju, KAportal pouzdano zna da je autobus iz Karlovca otišao u srijedu ujutro oko 9 sati prema Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru u BiH. Političari i direktori se u četvrtak pred večer vraćaju.

shimmer fallback
shimmer fallback

Službeno, organizatori duhovne obnove ovo putovanje nazivaju "stručnim usavršavanjem i edukacijom", a odlaske u BiH na "sljubljivanje" s Bogom inicirao je prije više desetljeća tadašnji karlovački gradonačelnik Damir Jelić. U biti, bila je to inicijativa HDZ-a i Grada Karlovca na čijem je čelu bio Jelić. Kada je Jelić postao župan, to je činila Županija skupa s Gradom.

shimmer fallback
shimmer fallback

Inače su nakon upita KAportala ti isti političari i čelnici o putovanju obavještavali redakcije i davali izjave, no ovoga puta toga nema. Budući da odgovor novinarima još nije stigao, ne zna se koliko je osoba otišlo na putovanje i koje su teme stručnog usavršavanja o kojoj će sudionici slušati u BiH. Priča se da je "zavjet šutnje" povezan s neuspjehom HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima i razočaranjem članova stranke koji su većinom sudionici ovih duhovnih obnova u BiH.

Prošlih godina na put Buškog jezera išlo je od 35 do 55 osoba koje su same plaćale troškove seminara.

Play ponuda
Play ponuda