ŠTETA JE POPISANA

KARLOVAČKA ŽUPANIJA JOŠ NIJE PROGLASILA NEPOGODU ZBOG POTRESA: ‘Dogovor je da sve tri županije istovremeno to proglase’

Unatoč zahtjevu triju gradova i pet općina te 1560 prijava štete nastale potresima na Baniji, Karlovačka županija će tek sljedećeg tjedna proglasiti elementarnu nepogodu

Iako su dva razorna potresa pogodila Baniju 28. i 29. prosinca, Sisačko-moslavačka, Zagrebačka i Karlovačka županija još nisu proglasile elementarnu nepogodu. Grad Karlovac je od županije zatražio proglašenje elementarne nepogode još 15. siječnja, a isti zahtjev imaju i gradovi Ozalj i Slunj te općine Lasinja, Vojnić, Krnjak, Kamanje i Ribnik.

Od tri grada i pet općina koje traže proglašenje elementarne nepogode, Karlovac je pretrpio najviše štete. Naime, prijavljena su oštećenja na čak 998 objekata.

I KARLOVAC JE STRADAO U NEDAVNIM POTRESIMA: Na 755 objekata prijavljeno 99 milijuna kuna štete, 18 obitelji u zamjenskom smještaju

“Do sada je na području Karlovačke županije 1560 primljenih šteta od potresa. Karlovačka županija je u stalnom kontaktu sa Sisačko-moslavačkom i Zagrebačkom županijom koje još prikupljaju podatke potrebne za proglašenje prirodne nepogode. Zajednički je stav i dogovor da sve tri Županije istovremeno proglase stanje prirodne nepogode, što će biti učinjeno u narednom tjednu”, poručili su za Kaportal iz Karlovačke županije.

GRAD KARLOVAC ZATRAŽIT ĆE PROGLAŠENJE ELEMENTARNE NEPOGODE: Po prvim procjenama šteta skoro 99 milijuna kuna

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr