VARAŽDINSKI

KARIKATUROM PIJANIH MATURANATA POZVALI IH DA SE UČLANE U STUDENT SERVIS: ‘Žao nam je, imamo premalo zainteresiranih za rad’

Nakon što su shvatili da je karikatura pijanih maturanata uvredljiva i da im neće donijeti željeno učlanjenje budućih studenata, iz varaždinski Student servis uklonio je spornu objavu s Facebooka

Varaždinski student servis prošlog je tjedna neobičnom i uvredljivom objavom na Facebooku nastojao potaknuti maturante da se upišu i kroz njihove usluge pronađu studentski posao. Naime, objavili su karikaturu na kojoj je prikazano troje pijanih maturanata. U međuvremenu su obrisali spornu objavu te za Varaždinski pojasnili zašto su baš na taj način odlučili privući nove korisnike.

“Žao nam je što ste naše objave na društvenim mrežama pogrešno protumačili. Namjera je bila samo animirati veći broj ovogodišnjih maturanata da dođu na učlanjenje u student servis. Prema našim iskustvima, velika većina mladih puno prije reagira kada sadržaj objavimo uz karikaturu, crtež, sličicu (što je i uobičajeno na neslužbenim društvenim mrežama) nego na našim službenim mrežnim stranicama. Karikature su bile satiričnog karaktera i doista mi nije bila ni u kojem slučaju namjera nikoga vrijeđati niti omalovažavati. Uopće nije bila namjera nekoga prikazati kao pijanca već samo doprijeti do mladih ljudi”, pojasnila je voditeljica varaždinskog Student servisa Sonja Nidogon Višnjić.

Dodala je kako zaprimaju puno ponuda za radna mjesta, na koje se odaziva malen broj studenata, zbog čega su se i odlučili na kampanju karikaturom. No, taj je crtež izazvao lavinu reakcija, zbog čega je i uklonjen.

“Imamo puno poslovnih ponuda, a premalo zainteresiranih za rad, a cilj nam je pomoći mladim ljudima da zarade džeparac i steknu poželjne radne navike. Još jednom duboke isprike u moje osobno ime, ako ste se Vi osobno, ili bilo tko drugi našli uvrijeđeni. U svakom slučaju, sadržaj je uklonjen upravo zbog toga”, istaknula je Nidogon Višnjić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr