UPUTIO SAŽALNICU

KARDINAL BOZANIĆ IZRAZIO SUĆUT SPC-U: ‘U molitvama sam povjerio Božjem milosrđu i ljubavi preminulog Patrijarha Irineja’

Josip Bozanić izrazio sućut SPC-u u povodu smrti patrijarha Irineja: ‘U molitvama sam povjerio Božjem milosrđu i ljubavi preminulog Patrijarha, da mu Gospodar života udijeli svoj mir i blaženu vječnost.

Tiskovni Ured Zagrebačke nadbiskupije priopćio je da je nadbiskup metropolit zagrebački kardinal Josip Bozanić uputio u subotu “sažalnicu Svetome arhijerejskom sinodu Srpske pravoslavne Crkve (SPC) u povodu smrti Njegove Svetosti, gospodina Irineja, patrijarha srpskog”.

U sažalnici Svetom sinodu kardinal Bozanić je napisao: “Saznavši da je svemogući Bog pozvao iz ovoga svijeta na drugu obalu života Njegovu Svetost, gospodina Irineja, arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog, u molitvama sam povjerio Božjem milosrđu i ljubavi preminulog Patrijarha, da mu Gospodar života udijeli svoj mir i blaženu vječnost. A ovime izražavam duboku kršćansku sućut članovima Svetog arhijerejskog sinoda, mitropolitima i episkopima, svećenstvu i monaštvu te svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve.

U zajedništvu vjere i nadi uskrsnuća s izrazima osobitog poštovanja u Gospodinu”, napisao je kardinal Bozanić, priopćio je u nedjelju Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Poglavar SPC-a patrijarh srpski Irinej umro je u petak, 20. studenoga, u Beogradu u 91. godini, od posljedica zaraze koronavirusom.

[FOTO] SRBI KRŠE MJERE DOK SE OPRAŠTAJU OD PATRIJARHA IRINEJA: Ljube staklo lijesa poglavara koji je umro od posljedica korone

PATRIJARH IRINEJ UMRO OD KORONAVIRUSA: Pretpostavlja se da se zarazio na pogrebu mitropolita Amfilohija

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr