Play ponuda

KARDINAL BOZANIĆ: / 'Bog je dobar, dobrostiv, istinit, daleko od srdžbe'

Image
Foto: PIXSELL, Dalibor Urukalović
25.12.2016.
8:11
PIXSELL, Dalibor Urukalović
Play ponuda

Naglasio je kako su noćas hrvatske crkve i crkve cijeloga svijeta gdje se okupljaju kršćani na slavlju Isusova rođenja otvorene i obasjane te da je u njima mnoštvo vjernika.

Istaknuo je kako Božić na različite načine i različitom snagom obuzima čovjeka te ispunja i nadahnjuje ljudsko srce. On nam, kako je rekao, objavljuje Božje otajstvo.

Po kardinalovim riječima Crkva se ne raduje samo zbog drevnog događaja koji se zbio prije nešto više od dvije tisuće godina, nego prije svega zbog toga što nas danas, sada, Bog Otac obnavlja u Sinu svome koji je rođen u Betlehemu.

Image
PAPINA BOŽIĆNA PORUKA: /

'Božić je postao talac komercijalnog svijeta, moramo ga osloboditi'

Image
PAPINA BOŽIĆNA PORUKA: /

'Božić je postao talac komercijalnog svijeta, moramo ga osloboditi'

Bog je, kako je istaknuo, u Isusu postao malen, nama pristupačan i blîz da bi bio naš put, naša istina i naš život.

Poručio je kako je Milost Božja po njegovim riječima, spasiteljica i odgojiteljica svih ljudi, koja poziva da revnujemo oko dobrih djela i to tako da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te da u svijetu živimo razumno, pravedno i pobožno.

Naglasio je kako nas Božić poziva na novi stil života, na nove odnose među ljudima, na alternativni život u svijetu u kojem će biti više velikodušnosti, opraštanja i istinske ljubavi.

Galerija

Molio i za Siriju

Zagrebački nadbiskup u skladu s evanđeljem spomenuo se i Sirije, koja nam, kako je rekao, doziva u svijest tolike, gotovo svakidašnje slike i izvješća o strašnom ratu, dnevnim stradanjima i brojnim izbjeglicama te nas potiče na molitvu da umukne oružje i prestane rat te da se prognani vrate na svoja ognjišta.

Istaknuo je kako je rođenje Isusovo poruka radosti i mira za svakog čovjeka. Evanđelje nudi mogućnost promjene svijeta, društva i svakog čovjeka, kako bi se u našem društvu mogle događati mnoge radosne vijesti - nova rođenja u obiteljima, mogućnost posla za mlade i nezaposlene, poštivanje ljudskog dostojanstva svakog čovjeka, smanjenje napetosti u međuljudskim odnosima, zaštita ljudskog života u svim njegovim fazama od začeća do naravne smrti, rekao je Bozanić.

Poručio je da noćas Božja budućnost kuca na vrata našega srca te pozvao da vjernike da se približe novorođenom Djetetu u jaslicama, sa svojim radostima i nadama, brigama i tjeskobama jer, rekao je, Isus je došao zbog nas takvih kakvi jesmo.

Istaknuo je kako Bog ljubi čovjeka te za njega trpi. "Bog je dobar, dobrostiv, istinit, daleko od srdžbe, jer Bog je jedini dobar", rekao je Bozanić i poželio "da se dogodi Božić u našoj domovini Hrvatskoj, u našem gradu Zagrebu, u svakoj obitelji, u našim srcima".

Zagrebački nadbiskup na kraju je čestitao Božić i poželio svima radost Božje blizine, čestitke i želje je povjerio zagovoru Presvete Bogorodice Marije.

Play ponuda
Play ponuda