Izbori

KARAMARKO: “Uz naš poticaj od 1000 eura, do 2019. godine biti će pola milijuna Hrvata više”

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je na stranačkom skupu u utorak u Šibeniku da će šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je u Domovinskom ratu bio neposredni sudionik rušenja dvaju zrakoplova bivše JNA i svjedok usklika “Obadva, oba su pala”, objaviti pobjedu HDZ-ove koalicije 8. studenoga u izbornom stožeru u Zagrebu.

Karamarko je u izlaganju u prepunoj dvorani Baldekinu podsjetio na teško stanje u kojem je šibenski TLM, ističući kako država neće zaboraviti tu tvrtku, ali ni sve ostale koje su u sličnim problemima.

Ukinut će parafiskalne namete

Čelnik HDZ-a predstavio je stranačkim članovima i simpatizerima koalicijski izborni program “5 plus Hrvatska”, navodeći kako je riječ o programu koji će omogućiti ostanak mladih ljudi u Hrvatskoj, koji se trenutačno masovno iseljavaju. Ponovio je da je sto tisuća mladih napustilo zemlju, no uz HDZ-ov program i poticaje od tisuću eura po svakom rođenom djetetu, rekao je, do 2019. godine bit će pola milijuna Hrvata više nego sada.

Novac za rodiljne naknade HDZ-ovci namjeravaju namaknuti tako da, kako je istaknuo, uzmu od državnih agencija i udruga koje “cijede državni proračun”.

Osim toga, predsjednik HDZ-a najavio je ukidanje nepotrebnih parafiskalnih nameta, povećanje BDP-a za pet posto na godinu te jednako toliko smanjenje nezaposlenosti.

Naša ultimativna obveza je pokrenuti gospodarstvo. Ne želimo Hrvatsku u kojoj bogati imaju sve više, a siromašni sve manje. Imamo kartu 50 najpoželjnijih investicija za cijelu Hrvatske. Moramo pomoći i otocima i Zagori i provodit ćemo politiku posebnih poticaja za te krajeve. Moramo pomoći prosvjeti i znanosti, industriji”, istaknuo je predsjednik HDZ-a Tomisalv Karamarko.

SDP kampanju pretvaraju u cirkus

Za SDP je rekao da nisu bili u stanju napisati suvisli izborni program, da kampanju pretvaraju u cirkus, a da je Domoljubna koalicija vodi razborito.

Božidar Kalmeta, koordinator za devetu izbornu jedinicu, ocijenio je kako je SDP-ova vlada prokockala sve svoje prilike te da broji zadnje dane. Istaknuo je kako sada pokušavaju zavarati birače govoreći da u Hrvatskoj teku med i mlijeko, no, dodao je, unatoč tome, u povijest će otići kao najnesposobnija Vlada ikad.

Povratak na Net.hr