'CRVENA ILEGALA'

KARAMARKO SE OGLASIO I OPLEO PO MANOLIĆU’: ‘Naš borbeni maratonac je ambiciozan sufler, ne odustaje ni u svom počasnom krugu’

‘Drug Manolić može u veselju proslaviti rođendan! Jer on je potencijalni pobjednik i trenutna Hrvatska mu je podnošljiva. U onim nekim ‘zlatnim vremenima’ kolege slavljenika dobro su se snalazili na blajburškom krvavom piru ili stazama bjelovarske šume. Vjerujem da ćemo dočekati intervju i za njegov 102. rođendan. I nije on kriv ni za što jer pojam krivice u Hrvatskoj je relativan’

Tomislav Karamarko u nedjelju je na Facebooku podsjetio da u ponedjeljak, 22. ožujka, Josip Manolić slavi 101. rođendan. Karamarko je podsjetio kako Manolić spada u kategoriju najstarijih Hrvata koji pamte mnogo toga, a istaknuo je mladenačku crvenu ilegalu, “partizanštinu”, kao i stvaranje neovisne Hrvatske.

MANOLIĆ SE POŽALIO: ‘Čini se da neću moći slaviti ni 101. Mislim da će i dalje biti zabranjeno skupovi od 100 ljudi i više’

ZEKANOVIĆ JE IZAZVAO REAKCIJU KAKVOJ SE NIJE NADAO: ‘Dok je Manolić stvarao Hrvatsku, tvoj drug Škoro je tamburao kod punice u Kanadi’

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Drug Josip Manolić 22. ožujka slavi svoj 101. rođendan. Lijep broj godina, koje ga svrstavaju u kategoriju – najstariji Hrvati. No, on nije ‘običan’ Hrvat, starac. Živahan je, bistar i ambiciozan sufler i kreator hrvatske političke zbilje. Da je tomu tako, vidljivo je u tjedniku kojem je dao rođendanski intervju. Ima tu koječega, ali i stavova koji govore o tome za kakvu Hrvatsku se još bori. On ima svoje političke preferencije i čvrste saveznike u hrvatskoj crvenoj buržoaziji i njihovu kapitalu”, navodi Karamarko.

“Istim tim odabranicima mediji su na dispoziciji kad god je to potrebno – bilo da treba po nekom ‘udariti’ ili nekom pjevati ode i laude. Savez je logičan jer 90-ih su neki dobili kapital, a neki metak (Barešić, Parađik, Kraljević, Pavlović…). Sve je to netko s nekim dogovorio. A naš borbeni maratonac ne posustaje ni u svom počasnom krugu!”.

“Svega je stalo u tih 101 godinu”, istaknuo je Karamarko, “od mladenačke crvene ilegale, partizanštine, poslijeratne jugoboljševičke kreative do 90-ih i stvaranja neovisne i demokratske Hrvatske. No crvena nit je neprekinuta i dominantna. Danas je Hrvatska premrežena tim crvenim nitima. Živimo u zemlji u kojoj nije kažnjen niti jedan od bezbrojnih komunističkih zločina”, napisao je Karamarko.

“U ovoj zemlji nije poželjno problematizirati lik i djelo mega zločinca Tita. Ovo je zemlja iseljenika koja statira u EU i nikad nije iskreno prihvatila ništa pozitivnog od nje. Pa niti ideju lustracije. Svjedočimo devastaciji vrijednosti domovinskog obrambenog rata i podcjenjivanju branitelja i cijelog naroda kroz suptilno razumijevanje emocija četničkih pobunjenika”, napisao je.

“Da, drug Manolić može u veselju proslaviti rođendan! Jer on je potencijalni pobjednik i trenutna Hrvatska mu je podnošljiva. U onim nekim ‘zlatnim vremenima’ kolege slavljenika dobro su se snalazili na blajburškom krvavom piru ili stazama bjelovarske šume. Vjerujem da ćemo dočekati intervju i za njegov 102. rođendan. I nije on kriv ni za što jer pojam krivice u Hrvatskoj je relativan”, zaključio je Tomislav Karamarko.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr