NAKON DUGO VREMENA

KARAMARKO PRELOMIO I PREKINUO ŠUTNJU O HDZ-U: ‘Očekivao sam ovu istinu i ona je napokon isplivala na površinu’

Karamarko kaže kako mu nitko, pet godina kasnije, iz vrha stranke nije uputio poziv, barem ne ništa službeno

Tomislav Karamarko progovorio je o stranci kojoj je bio na čelu i rekao kako se HDZ ponio kukavički, da ga nitko iz aktualnog vrha nije nazvao te da nakon pet godina u samoizolaciji više ne namjerava šutjeti.

O nepravomoćnoj presudi Upravnog suda koji je poništilo odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog koje je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao ostavku za RTL Direkt se oglasio i sam Tomislav Karamarko.

Nema poziva iz vrha stranke

“Mislim da je čitava jedna mašinerija bila pokrenuta u smjeru mog rušenja, dakle rušenja izvjesnog broja politika koje sam ja provodio kroz stranku s kojom sam pobjeđivao četiri godine. Prema tome, trebalo je to očito zaustaviti, trebalo je zaustaviti politiku. Imali smo čitav niz problema, i ideoloških u konačnici. Rekao bih da je Hrvatska danas produžena Jugoslavija, u manjem obliku. Sve su to bili problemi koji su doveli do toga da sam skupio veliki broj protivnika, pa čak i u stranci koja se u tom trenutku ponijela kukavički. Danas sam dokazao da sam doista štitio interese Hrvatske”, kazao je Karamarko.

ZEKANOVIĆ U SABORU: ‘2016. godine stvorio se linč protiv Karamarka, a kada je proglašen nevinim nitko o tome više ne govori’

Kaže kako mu nitko, pet godina kasnije, iz vrha stranke nije uputio poziv, barem ne ništa službeno.

“Održavam određene kontakte s ljudima na jednoj ljudskoj razini, radili smo zajedno, tu razinu mislim i dalje održavati. Međutim, mislim da je stranka u tom dijelu sigurno u konfuznom stanju, jer su čak i iz stranke tražili moju ostavku, sjećate se rečenice da stranka ne može biti talac jednog čovjeka, na kraju se dokazalo da je taj čovjek bio u pravu”, rekao je Karamarko.

Dosta šutnje

Prošle godine se spominjalo da će se kandidirati na unutarstranačkim izborima, a on je i dalje član stranke.

“Nisam imao zapreku baviti se politikom, namjerno sam u proteklih pet godina bio u, rekao bih, skoro pa samoizolaciji. Nisam davao izjave, nisam napadao, nisam kritizirao, nisam bio ogorčen, ništa od svega toga. Očekivao sam ovu istinu i ona je napokon isplivala na površinu, a što će biti dalje, to ćemo vidjeti. To dragi Bog zna”, kaže Karamarko.

JAVIO SE KARAMARKO: ‘Dragi prijatelji, ja sam samo htio spasiti neku lovu za ovu siromašnu državu’

No, sada je dosta šutnje. Kaže da će početi govoriti.

“Ove stvari sada treba razjasniti, trebat će Most objasniti svoju ulogu u čitavoj toj priči. Most je bio naš koalicijski partner koji je digao ruku da se u Saboru raspravlja o mom opozivu. Prema tome, Most je rušio tada Vladu, a ne ja, kako se to voli reći u medijima. Naravno da će biti potrebno govoriti o tome imaju li neki ljudi savjest i odgovornost za te gubitke koje su prouzročili Hrvatskoj. U strankama imate te hranidbene lance kojih se čvrsto drže i šute, to je jedno oportunističko držanje. Da smo se tako držali u Domovinskom ratu, ne bismo nikada dobili državu.”

Što se njegovih političkih ambicija tiče, kaže kako će još vidjeti.

“Vrijeme će pokazati. Ovo što se sada pričalo o mogućnosti kandidature za gradonačelnika Zagreba, to ne dolazi u obzir. Još uvijek sam u tom svom malom svijetu šutnje, i tu ću biti još izvjesno vrijeme. Možda ne predugo, vidjet ćemo”, zaključio je Karamarko.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr