KARAMARKO ODGOVORIO HND-u: / Nema smjene ministra, mediji će se financirati transparentno

Image
Foto: PIXSELL, Davor Javorović
30.1.2016.
8:22
PIXSELL, Davor Javorović
Play logo

"U potpunosti odbijam prozivanja, ali i podmetanja predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) gospodina Saše Lekovića koji me poziva da smijenim ministra kulture dr. Zlatana Hasanbegovića zbog najave promjene načina sufinaciranja udruga i medija", naveo je Tomislav Karamarko u petak navečer na svome Facebooku.

"Nitko u hrvatskoj Vladi, pa niti u Ministarstvu kulture neće paušalno ocjenjivati koja udruga ili koji mediji trebaju dobiti potporu iz proračuna i kolika će ona biti. Ova Vlada okončat će takvu dosadašnju praksu", naveo je Karamarko te dodao da će se "odluke o tome donositi na temelju dosadašnjeg rada medija, odnosno načina na koji su koristili dosadašnje potpore" Karamarko je također ovim putem javno predložio ministru kulture Hasanbegoviću da "u kriterijima za raspodjelu sredstava posebno povede računa o doprinosu udruge ili medija u demokratizaciji društva i širenju slobode javne riječi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kritika ne smije biti smokvin list za govor mržnje"

Republika Hrvatska bit će jaka onoliko koliko su u njoj snažni mediji koji kritički pišu o vlasti. Kritika mora biti utemeljena i zasnovana na činjenicama i kritika ne smije biti smokvin list za govor mržnje. Mediji koji žele biti izuzeti od odgovornosti za pisanje istine ne mogu očekivati da ih se u tome podržava novcem iz proračuna, zaključio je prvi potredsjednik Vlade Karamarko. Naglasio je kako očekuje da će se HND i njegovi predsjednik Saša Leković također založiti za ovakve ili slične kriterije ili da će obrazložiti što u njima ne valja.

Ministar kulture Hasanbegović je u petak razriješio dužnosti članove Stručnoga povjerenstva za neprofitne medije, te izjavio da će Vlada i Ministarstvo kulture, sukladno svojoj politici, kreirati novi pristup prema medijima, a posebice prema koncepciji potpore tzv. neprofitnim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Image
HASANBEGOVIĆ NE POMIŠLJA NA OSTAVKU: /

"To je bura u čaši vode"

Image
HASANBEGOVIĆ NE POMIŠLJA NA OSTAVKU: /

"To je bura u čaši vode"

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo