I Karamarko rekao svoje: To je silovanje roditelja i djece

Odluku Ustavnog suda o ukidanju programa zdravstvenoga odgoja u školama komentirali su u Saboru predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i HNS-ov saborski zastupnik Igor Kolman. Očitovala se i udruga GROZD, koja je najglasnije agitirala protiv dijelova zdravstvenog odgoja.

“Mogu samo pozdraviti odluku Ustavnog suda i nadam se da ćemo svi skupa ustrajati na negaciji, rekao bih, jednog takvog sasvim krivog pristupa i jednog silovanja i roditelja i djece, uvjetno rečeno, jer koristim grub izraz. Ne može nitko odlučivati o odgoju naše djece, a najmanje jedna stranka koja tu nema što previše za reći”, rekao je Karamarko.

Kolman smatra da takva odluka šteti mladim ljudima

HNS-ov Igor Kolman smatra da se radi odluci koja najviše ide na štetu mladih ljudi, te je prozvao Ustavni sud.

“Mene su na fakultetu učili da je Ustavni sud prvenstveno politička institucija, a onda daleko iza toga pravosudna. Nažalost, ova odluka, po mom mišljenju, bjelodano potvrđuje i pokazuje da su moji profesori bili u pravu. Žao mi je. Mislim da je to jedan dobar, kvalitetan, ozbiljno napravljen, koristan program, te je šteta da se uz vrlo traljavu ispriku taj program miče iz škole i iz nastave”, istaknuo je Kolman.

Ladislav Ilčić iz udruge GROZD naveo je da je danas velik dan za hrvatsku demokraciju.

“Ministar Jovanović i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje gospodin Filipović ne samo da su se ponašali protuustavno, nego su i inaugurirali potpuno nedemokratski način ponašanja. Oni jednostavno nisu željeli uopće čuti drugo mišljenje, bili su toliko uvjereni u svoje mišljenje, koje se pokazalo protuustavnim, da su uskraćivali slobodu da se drugačije misli i kaže drugačije mišljenje. To je odluka totalitarizma, da postoji samo jedno mišljenje. Svi mi koji smo mislili drugačije bili smo omalovažavani, vrijeđani, klevetani. Logična posljedica toga trebala bi biti ostavka ministra Jovanovića, to je najmanje što bi se moglo dogoditi s obzirom da je ministar rekao da je uvođenje zdravstvenog odgoja najbolja odluka Vlade u dosadašnjem mandatu”, naveo je.

Povratak na Net.hr